Labdarúgás

2022.05.01. 12:57

Továbbra sem megy a váradiaknak a Minaur ellen

A két csapat idei negyedik mérkőzését is a nagybányaiak nyerték és ezzel nagy lépést tettek a bajnokság megnyerése felé vezető úton.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában a Nagyváradi CAO az éllovas Nagybányai Minaur együttesét fogadta szombat délután a Bodola Gyula stadionban. A stadion környékén már a mérkőzést megelőzően ütemes dobverést lehetett hallani, de aki arra számított, hogy hosszú idő után újra szervezett szurkolást láthat a Bodolában, annak csalódnia kellett. A zaj forrása egy, a nagybányaiakat elkísérő szurkoló volt, aki szektorában egyedül ülve bíztatta kedvenceit. Becsületére legyen mondva, az egyszemélyes szurkolótábor hangja betöltötte a teret, ami a hazai publikumra nézve nem túl hízelgő, de az egykor komoly létszámmal büszkélkedő, kapu mögött állva éneklő fanatikusok tábora és a váradi meccsek elmaradhatatlan bohém figurái, törzsszurkolói egyaránt a feledés homályába vesztek az évek során.

A két csapat nem erőltette meg magát az első félidőben, az egyetlen valamirevaló helyzet Chitaș lövése után alakult ki ebben a periódusban, de a támadó rövid sarokra tartó lövését Băila hárítani tudta. A CAO a második játékrészben jóval aktívabb volt ellenfelénél, a nagybányaiak szemmel láthatóan elégedettek voltak a döntetlennel. Kovács Márk fejjel veszélyeztetett az 50. percben, majd Stan és Ardelean helyzetei következtek, de gól továbbra sem született. A hajrában a csereként beállt Ciocant szerelte szabálytalanul Petruș, a megítélt büntetőt pedig maga a sértett vágta a hálóba (0–1). A játék képe alapján a Minaur nem érdemelt győzelmet a szombati mérkőzésen, ettől függetlenül elkönyvelhettük, hogy az idényben a két csapat negyedik találkozóját is a kék–sárga együttes nyerte és hatalmas lépést tett a bajnokság megnyerése felé vezető úton. A CAO második helyét veszélyeztethető csapatok, a Dési Someșul és a Félixfürdői Lotus összecsapása gólnélküli döntetlennel ért véget a nagyiklódi műfüves pályán, így a zöld-fehérek a vereség ellenére is stabilan őrzik osztályozós helyüket, előnyük hat pont a Lotus előtt.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi CAO – Nagybányai Minaur 0–1 (0–0)

Gól: Sergiu Ciocan (86. – 11-esből)

Piros lap: G. Oiță (90.)

CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, Kovács M. – G. Cherman (P. Chiș-Toie, 89.), R. Gunie – A. Gheorghiță (R. Ardelean, 69.), Ad. Popa (D. Cîrjan, 69.), Fl. Chitaș – M. Ion (Sg. Jurj, 69.) Vezetőedző: Florin Farcaș

Minaur: R. Băila – C. Jucan, G. Oiţă, M. Lazăr, M. Potcoavă, M. Donca (Sg. Ciocan, 78.), D. Simion, V. Chinde, D. Matei, P. Petre (C. Tand, 90.), C. Stanciu (A. Văsălie, 65.) Vezetőedző: Ciprian Danciu

Vezette: Rareș Vidican (Szatmárnémeti) – Ionuț Petrică Câmpeanu (Kolozsvár), Csaba Antal (Kisbács).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában