Küzdősport

2022.05.07. 20:33

Történelmet írtak a romániai taekwon-dósok

A válogatott keretbe meghívót kapott a Nagyváradi Wolf Sportklub négy ifjúsági korú versenyzője is.

Forrás: Wolf Sportklub

Erdon-összeállítás

A horvátországi Porec városában rendezték meg április 26. és május 1. között az idei Taekwon-do ITF Európa-bajnokságot, amelyen 28 ország 596 versenyzője állt rajthoz.

Románia 50 sportolót nevezett a kontinensviadalra.

A válogatott keretbe meghívót kapott a Nagyváradi Wolf Sportklub négy ifjúsági korú versenyzője is: Tálinger Alex, Szabó János, Simon Barbara és Bajgyik Baranyi Botond.

A fiatalokat Harascsák Gyula vezetőedző (4. Dan), Gergely Ákos (2. Dan) és Tálinger Alex (2. Dan) oktatók készítették fel a megmérettetésre.

Tálinger Alex eddigi legjobb teljesítményét nyújtva, mintegy megkoronázva sportkarrierjét, Európa-bajnoki címet szerzett ifjúsági egyéni erőtörésben és csapat erőtörésben, illetve bronzérmes lett az ifjúsági csapat formagyakorlat (tull) versenyszámában. A formagyakorlat képzeletbeli küzdelem egy vagy több támadó ellen, előre meghatározott koreográfiával.

Simon Barbara az ifjúsági női csapat tagjaként aranyérmet nyert, egyéniben pedig 5. helyen végzett a -55 kg-os súlycsoport küzdelmei után. Szabó János bár derekasan küzdött, ezúttal nem sikerült dobogós helyet elérnie. Bajgyik Baranyi Botond, ha nem is hozott érmes helyezést, a válogatott legfiatalabb tagjaként kitűnően debütált.

Ez a verseny mérföldkőnek számít a román nemzeti csapat számára, amely ezúttal történelmet írt: 13 arany, 7 ezüst és 16 bronzéremmel a nemzetek rangsorának első helyén végzett. Szintén a román válogatottat tüntették ki a legjobb ifjúsági fiú, a legjobb ifjúsági lány és a legjobb felnőtt férfi csapatoknak járó trófeákkal.

Büszkék vagyunk a nagyváradi gyerekekre és az egész válogatottra egyaránt. Mindenki, akinek egy kicsit is köze van ehhez a válogatotthoz - sportolók, válogatott és klub edzők, bírók, hozzátartozók - részesei lehettünk egy álom valóra válásának. Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy anyagilag lehetővé tették sportolóinknak a versenyen való részvételt. – fogalmazott Harascsák Gyula, a Wolf Sportklub vezetőedzője.

Aki kedvet érez magában ahhoz, hogy kipróbálja ezt a harcművészetet, azt várják szeretettel a Wolf Sportklub Biharpüspökiben található edzőtermében, a Püspöki út (Matei Corvin) 227. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában