Labdarúgás

2022.05.17. 13:55

Sorozatban ötödször bajnok a Kolozsvári CFR

Forrás: facebook.com/cfr1907

BN-összeállítás

A kolozsvári csapat vasárnap este hazai közönség előtt a tabella harmadik helyén álló Craiovai CS Universitateát győzte le 2–1-re, és ezzel négy ponttal ellépett a második a Bukaresti FCSB-től. A CFR már a 2. percben vezetést szerzett Boateng révén, a második félidőben pedig tovább növelte az előnyét Debeljuh gólja után. A Universitatea gyorsan szépíteni tudott egy Mateiu távoli lövésével, de ezt követően az eredmény már nem változott.

A bajnokság felsőházi rájátszásában korábban a FCSB két pontra megközelítette a CFR-t, és két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, hogy az utolsó játéknapon, Bodzavásáron rendezendő FCSB-CFR mérkőzés bajnoki döntővé alakul.

Ehhez azonban az kellett volna, hogy mindkét gárda nyerjen az utolsó előtti fordulóban. Ez csak a kolozsváriaknak sikerült, a fővárosiak ugyanis szombat este 2–2-es döntetlent tudtak elérni a negyedik helyen álló Voluntari „otthonában”, ami történetesen a bukaresti Nemzeti Aréna volt, ahol rendszerint a FCSB játssza a hazai mérkőzéseit. A vasárnap esti kolozsvári mérkőzés után a tomboló közönség berohant a gyepre, és negyedórába telt, míg sikerült kiüríteni és a díjátadásra előkészíteni a játékteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában