Harmadosztály

2022.05.15. 21:57

Önbizalom-növelő győzelem Nagybányán

Az osztályozón a CAO a Vajdahunyadi SK, míg a nagybányaiak a Kudzsiri Metalurgistrul csapataival mérkőznek majd meg május 25-én és május 28-án.

Forrás: csminaur.ro

Jósa Attila

A 8. fordulót rendezték szombaton a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban, Nagybányán a 10. csoport két élcsapata, a helyi Minaur és a Nagyváradi CAO mérhette össze a tudását. Ahogy arról a pénteki lapszámunkban beszámoltunk, a harmadosztály egyértelműsített versenyszabályzata alapján a váradiak már két fordulóval a kiírás vége előtt bebiztosították az osztályozós helyüket a tabellán, a Minaur pedig behozhatatlan előnyre tett szert a csoport élén, így a szombati rangadónak már nem maradt különösebb tétje.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott az idény során, a szombatit megelőző meccsek mindegyikén nagybányai győzelem született. Az ismét zöld-fehérben játszó CAO játékosai már a találkozó elején jelezték, hogy szeretnének javítani ezen a mérlegen, a 20. percben Andrei Gheorghiță lőtte ki a hosszú sarkot egy formás ellentámadás végén (0–1). A 34. percben Răzvan Gunie iramodott meg a jobb oldalon, majd az alapvonalhoz érve középre gurított, ahol Ardelean érkezett, aki becsúszva juttatta a gólvonal mögé a pöttyöst (0–2). A második félidőben, bár a nagybányaiak megpróbáltak szépíteni, a CAO védelme remekül zárt, így az eredmény már nem változott.

Az osztályozón a CAO a Vajdahunyadi SK, míg a nagybányaiak a Kudzsiri Metalurgistrul csapataival mérkőznek majd meg május 25-én és május 28-án. Érdekesség, hogy a jövőre újra Bihar FC néven induló nagyváradiakhoz hasonlóan a vajdahunyadi csapat is névváltoztatás előtt áll, az ősz folyamán a klub sikerült megegyezzen a jogtulajdonossal és 50 ezer euróért visszavásárolta a Corvinul márkanevet.

Váradszentmártonban a Dési Someșul ellen Florin Pop duplájával bebiztosította a bajnokság végi dobogós helyezését a Félixfürdői Lotus. A Lotus 16 pontot szerzett eddig a rájátszásban, amivel az első helyért is versenyben lehetnének Ciprian Danciu tanítványai, aki most bosszankodhatnak csak igazán, amiért nem gyűjtöttek több pontot az alapszakasz során.

Szintén Váradszentmártonban lépett pályára a Nagyváradi Luceafărul, amely sorozatban huszonnégy vesztes mérkőzés után végre pontot tudott szerezni a bajnokságban. A Szilágysomlyói Sportul ellen Süveg Nándor egyenlített a mérkőzés hajrájában egy szépségdíjas fejesgóllal, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

Nagybányai Minaur – Nagyváradi CAO 0–2 (0–2)

Nagybánya, Viorel Mateianu Stadion.

Vezette: Kovács Szabolcs (Nagykároly) – Tóth Krisztián (Mezőpetri), Kopriva Zsolt (Nagykároly)

Gólszerzők: A. Gheorghiță (20.), R. Ardelean (34.)

Minaur: R. Băilă – D. Simion (M. Lazăr, 46.), Mondragon, C. Jucan, M. Potcoavă, M. Donca, R. Gneba, P. Petre (V. Chinde, 54.), D. Matei (M. Petran 29., S. Ciocan, 54.), A. Văsălie (Gh. Gondiu, 46.), C. Stanciu. Vezetőedző: Ciprian Danciu

CAO: R. Bob – C. Jurj, D. Lupșe, D. Stan, Kovács M., R. Ardelean (R. Săutiuț, 89.), D. Cîrjan (A. Popa, 84.), R. Gunie, A. Gheorghiţă (F. Chitaș, 64.), Ad. Popa (A. Chindlea, 89.) M. Ion (S. Jurj, 64.). Vezetőedző: Florin Farcaș

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában