Kosárlabda

2022.05.19. 10:40

Nagyot küzdött, de ismét vereséget szenvedett a VSK U

A Voluntari CSO gárdája 3–0-s „söpréssel” jutott a Nemzeti Liga döntőjébe, ahol nagy valószínűséggel a Kolozsvári U-BT lesz az ellenfele.

Forrás: baschet.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének harmadik mérkőzését rendezték szerdán délután Voluntari városában. A párharc első két mérkőzése után 2–0-s előnyben lévő hazai csapat a szerdai ütközetet is jobban kezdte, a Voluntari CSO 13–6-os vezetésénél Kris Richard fújt ébresztőt társainak és egy parádés, 14–0-s sorozat után már a VSK U-nál volt az előny (15–20) az első negyed végén. Richard mellett az idén csak epizódszerepet kapó center, Cătălin Baciu is szórta a kosarakat, a váradiak lendülete pedig a második negyedben is kitartott. Bickauskis kosara után már nyolc ponttal vezetett a piros-kék együttes (19–27), de ezt pillanatok alatt semmissé tette a CSO (26–27). A pillanatnyi „rövidzárlat” sem zavarta meg a váradiakat, a védekezés kiemelkedően jól működött a mérkőzés ezen periódusában, a tanácstalan CSO játékosok 16 labdát szórtak el az első félidő során, így húsz perc játék után 31–40-re állt a mérkőzés a vendégcsapat javára.

Fordulás után ezt 12 pontra tudta növelni Cristian Achim legénysége (38–50), ekkor viszont Vlad Moldoveanu percei következtek, a hazaiak 26 pontig jutó klasszisa nem tudott hibázni, ahogy a litván Vasiliauskis sem, így az utolsó tíz percre már 63–61-es CSO előnnyel fordulhattak rá a csapatok.

Kapitális bírói tévedés

Három perccel a rendes játékidő vége előtt nyolc pont volt a váradiak hátránya, a VSK U játékosai, becsületükre legyen mondva, nem adták fel a harcot és feljöttek két pontra (81–79). Egy gyors labdaszerzést követően az egyenlítésért támadhatott az életben maradásáért küzdő váradi gárda, Richard egyedül próbálta megoldani a helyzetet, palánkra pöccintett dobása utat is talált volna a gyűrűbe, ekkor azonban érkezett Thompson, aki blokkolta a labdát. A VSK U játékosai hiába reklamáltak, a játékvezetők nem nézték vissza videón az esetet, pedig a szabálykönyv ilyen esetekben egyértelműen fogalmaz, mivel a labda érte a palánkot már a blokkolás előtt, járt volna a két pont a piros-kékeknek. A mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló bírói tévedés után a Voluntari a hátralévő másodpercekben büntetőkből tovább növelte előnyét és megérdemelten jutott a Nemzeti Liga döntőjébe, ahol nagy valószínűséggel a Kolozsvári U-BT lesz az ellenfele. A váradi csapat a kisdöntőben vigasztalódhat, a papírforma alapján a Pitești Argeș FC ellen, ahol egy két győzelemig tartó párharc vár még a játékosokra.

Jegyzőkönyv

Voluntari CSO – Nagyváradi VSK U 85–79 (15–20, 16–20, 32–21, 22–18)

Voluntari, Szabó Gabriella csarnok, 600 néző.

Vezette: Ciprian Stoica, Alin Faur és Alexandra Stan.

CSO: Vlad Moldoveanu 26, Toddrick Gotcher 12, Render Woods 5, Marcu Badiu 7, Ousmane Barro 4, Saunas Vasiliauskis 18, Török Rolland, David Vida, Eric Thompson jr. 11, Malcolm Lee 2, Daniel Voicu, Cezar Stănescu. Vezetőedző: Sasa Ocokoljic.

CSM CSU: Kris Richard 22, Alexandre Gavrilovic 12, Stephen Holt 9, Dovis Bickauskis 6. Tudor Fometescu 6, Vlad Marinău 2, Enzo Vescan, Garlon Green 4, Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu 7, Mark Ogden 4, Nikola Markovic 7. Vezetőedző: Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában