Kézilabda

2022.05.25. 14:19

Közösen írták tovább az Ér Kupa krónikáját

A hagyományokhoz híven legjobb játékost és legjobb kapust is választott az edzőkből álló szakmai zsűri, valamint a legeredményesebb góllövőket is díjazták.

Pillanatkép a szalacsi lánycsapat játékából

Forrás: Szűcs György

Szűcs György

Két éves kihagyás után idén Szalacson rendezték meg az 57. Ér Kupa kézilabda-bajnokságot. Nyolc település 5-8 osztályos kézilabdázó diákjai versengetek csapat és egyéni szinten.

Adony, Albis, Bogyoszló, Szőlős, Keserű, Kiskereki, Körtvélyes és a házigazda csapatai versengtek. A lányok esetében már a pénteki mérkőzéseken látszott a szalacsi csapat fölénye. Rácz Barna edző tanítványai minden mérkőzésükön nagy különbséggel nyertek, így várható volt, hogy nemcsak ott lesznek a döntőben, hanem nagy valószínűséggel meg is fogják nyerni a kupát. A pénteki feltételezés szombaton beigazolódott, a helyi szurkolók támogatását is élvező szalacsiak a lány csapatok között az első helyen végeztek. Őket az érkeserűi iskola csapata követte a sorban, a harmadik helyen pedig az új belépő érkörtvélyesi együttes zárta a küzdelmeket.

A fiúknál nem volt ennyire egyértelmű a helyzet az első nap mérkőzései után. Sokan itt is a szalacsiakat tartották esélyesnek, annyira azonban nem uralták a mezőnyt, mint korábban a lányok. A döntőbe végül Adony és a házigazda csapatai jutottak be. A fináléban az első félidőben szorosabb volt a mérkőzés állása, de a második játékrészre magukra találtak a szalacsi fiúk és több góllal verték ellenfelüket. Így itt is, akárcsak a lányoknál, szalacsi győzelemmel zárult az Ér Kupa. A harmadik helyezett, hasonlóan a lányokhoz, az Érkörtvélyes csapata lett.

Egyéni díjak

A hagyományokhoz híven legjobb játékost és legjobb kapust is választott az edzőkből álló szakmai zsűri, valamint a legeredményesebb góllövőket is díjazták. A díjkiosztón, ahol kiértékelték a csapatok játékosait, az edzők kiemelték a résztvevő együttesek színvonalas és sportszerű játékát. A tornán nem történt kirívó szabálytalanság, durvaság, színészkedés, így a járvány utáni Ér Kupák sorában külön emlékezetes marad az idei kiírás. A legjobb góllövőnek járó címet a lányoknál a szalacsi Delistean Denisa érdemelte ki, míg a fiúknál az érkörtvélyesi Kecskés Krisztián lett a legeredményesebb játékos. Díjazták a legjobb kapusokat is, a szalacsi Salamon Nikolett a női mezőnyben, az adonyi Tar Patrik pedig a fiúk között végzett az élen. Az edzőkből álló szakmai zsűri természetesen a torna legjobb játékosait is megválasztotta, a házigazdák pedig itt is taroltak: Molnár Krisztina a hölgyek, Garnai Bence pedig a fiúk között teljesített kiemelkedően és lettek az Ér Kupa legértékesebb játékosainak járó cím büszke tulajdonosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában