Felsőházi rájátszás

2022.05.08. 12:08

Játék helyett csontzene a Bodolában

A CAO-nak az utolsó két fordulóban mindössze egy pontra van szüksége az osztályozó kiharcolásához.

Fotó: A szerző felvétele

Jósa Attila

Hosszú idő után újra a klubszínekkel megegyező zöld-fehér szerelésben futott ki a pályára a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának szombat délutáni mérkőzésére a Nagyváradi CAO. A váradiak ellenfele a hetedik fordulóban a Dési Someșul együttese volt, a két csapat ebben az idényben már négy alkalommal is megmérkőzött egymással és mind a négy találkozón CAO siker született. Mivel a felsőházi rájátszás során Florin Farcaș tanítványai csak a désiek ellen tudtak pontot szerezni, a tabellán pár hete még magabiztosan osztályozós helyen álló CAO helyzete kissé megingott, a hatalmas előnyből mindössze három pontnyi maradt a 7. forduló megkezdése előtt.

Nem játszott jól a nem túl népes publikum előtt szombaton sem a CAO, cserébe viszont nem volt hiány elszántságból, a csapat játékosai bátran felvállalták az ütközéseket, egyéni párharcokat. Erre szükség is volt, mert a dési csapat már a meccs elején jelezte, hogy nem feltartott kézzel érkezett Váradra. A feljutásról már biztosan lemaradó vendégek a CAO játékosainak lábának faragásával voltak elfoglalva a játék helyett, a „csontzene” eredményeképpen Petrușt már a huszadik percben le kellett cserélni. Újabb tíz perc elteltével a csapatkapitány Creciunesc tartott rá Gunie lábára, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb sérülés. Cristian Codrea játékvezető egyből piros lappal jutalmazta a produkciót, Creciunesc pedig csak hosszas reklamálás után volt hajlandó elhagyni a játékteret. Az első félidőben sok labdarúgásra emlékeztető momentum nem történt, a 13. percben az egyre magabiztosabban játszó Kovács Márk hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sergiu Jurjt, de a csatár hét méterről is mellé tudta lőni a ziccert.

Nyerő csereember

Fordulás után meddő mezőnyfölényben játszott a CAO, de a vendégek tizenhatosához érve az elmúlt hetek mérkőzéseihez hasonlóan ismét a tanácstalanság lett úrrá a játékosokon. A „megváltást” jelentő gólt a csereként beálló Mihai Ion szerezte egy közeli fejessel a 71. percben (1–0). Győzelmével a nagyváradi csapatnak az utolsó két fordulóban mindössze egy pontra van szüksége az osztályozó kiharcolásához, de amennyiben a Lotus a jövő héten nem veri meg a Someșult, akkor két vereséggel sem csúszhat le a második helyről a CAO. A félixfürdőiek szombaton egy csúnya, 3–0-s vereségbe szaladtak bele Nagybányán, így a két Bihar megyei csapat között ismét hat pont a különbség a táblázaton.

Nagyváradi CAO – Dési Someșul 1–0 (0–0)

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 300 néző.

Vezette: Cristian Codrea (Nagybánya) – Radu Despa (Nagybánya), Cristian Mureșan (Kapnikbánya).

Gólszerző: Mihai Ion (71.) Kiállítva: A. Creciunesc (29.)

CAO: R. Bob – C. Jurj, C. Petruș (D. Lupșe, 20.), D. Stan, Kovács M. – D. Cîrjan, R. Gunie – A. Gheorghiţă (D. Marina, 58.), Ad. Popa (M. Ion, 58.), Fl. Chitaș (R. Ardelean, 82.) – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș

Someșul: A. Toderean – M. Maxin (Papp A., 65.), P. Chiș, E. Negru, Al. Creciunesc, D. Ciurcui (D. Bolenyi, 85.), D. Mureșan, R. Suciu (Kovács Sz., 31.), R. Vitan, A. Rad (R. Babiciu, 65.), G. Batchabi. Vezetőedző: Tiberiu Bălan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában