Teniszbajnokság

2022.05.28. 13:07

Halep és Fucsovics is kiesett a második fordulóban

Forrás: bigsportnews.com

BN-összeállítás

Simona Halep három szettben vereséget szenvedett a kínai Zheng Qinwentől a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének második fordulójában.

A 19 éves kínai Zheng Qinwen (WTA-74.) 2:6, 6:2, 6:1-re győzte le csütörtökön a világranglista 19. helyén álló Halepet, csaknem 2 óra játék után.

Az első játszmát még könnyedén hozta a román teniszező, és a második szettet is jól kezdte,

breakelőnyben volt, akkor azonban valami hirtelen elkezdte bénítani a játékát. Láthatóan nem volt jól, a vérnyomását és a véroxigénszintjét is mérni kellett. Halep a meccs utáni interjúban mesélte el, hogy pánikrohama volt. Bár folytatta a játékot, a román játékos a kényszerszünet után végig alárendelt szerepben volt, a kínai megnyert zsinórban nyolc játékot, így 6:2-re hozta a második szettet és elhúzott 3:0-ra a harmadikban. Agresszív játékára nem talált ellenszert Halep, így alulmaradt a döntő játszmában. A konstancai teniszező teljesítményéért 84 ezer eurós pénzdíjat és 70 ranglistapontot kap. A második körben búcsúzott Sorana Cîrstea is, ő az amerikai Sloane Stephenstől szenvedett háromszettes vereséget (3:6, 6:2, 6:0).

A női egyesben főtáblára került hét román teniszező közül csak Irina Begu jutott a harmadik fordulóba, miután csütörtökön 6:7 (3), 6:3, 6:4-re legyőzte az orosz Jekatyerina Alekszandrovát.

Fucsovics Márton négy játszmában kikapott Marin Cilictől (4:6, 6:4, 6:2, 6:3), ezzel minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában