Kupagyőztes

2022.05.19. 22:16

A Sepsi OSK nyerte a Román Kupát

A döntő felvezetéseként délután az FK Csíkszereda nyerte az U19-es korosztályú Román Kupát, miután a döntőben 1–0-ra legyőzte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t.

Forrás: Digi Sport

Jósa Attila

Két év után újra bejutott a Román Kupa döntőjébe a Sepsi OSK, amely csütörtök este a amely csütörtökön este a Voluntari FC ellen küzdött meg a trófeáért. A döntőre végül több, mint 8 ezer néző látogatott ki, a sepsiszentgyörgyi szurkolók egy 590 férőhelyes különvonat mellett tucatnyi autóbusszal érkeztek a fővárosba.

Az idei kupasorozatban kizárólag élvonalbeli együttesek ellen játszó Sepsi OSK kezdte jobban a mérkőzést, a 20. percben Ștefănescu gólját még érvénytelenítette les miatt Sebastian Colțescu játékvezető, két perccel később viszont a támadó megmutatta, hogy tud szabályos gólt is szerezni, miután 10 méterről ballal kilőtte a bal sarkot. (1–0).

A 38. percben ismét Ștefănescu villant, ezúttal 28 méterről lőtt hatalmas gólt a bal felső sarokba (2–0). A második félidőt végigtámadta a Voluntari, Niczuly több alkalommal is szenzációsan védett, a szépítő gólt azonban csak az öt perces ráadás utolsó pillanataiban tudták begyötörni Liviu Ciobotariu tanítványai, így már az egyenlítésre sem maradt idő. Történelmi sikerével a Sepsi OSK kivívta a jogot a Konferencia Ligában való indulásra.

Román Kupa, döntő

Sepsi OSK – Voluntari 2–1 (2–1)

Bukarest, Giulești Stadion, 8128 néző. Vezette: Sebastian Colțescu

Gólszerző: M. Ștefănescu (22., 38.), illetve Dimitrov ( 90+5. – öngól)

Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Bălașa, Mitrea, A. Dumitrescu, Eder González, Păun, Bărbuț (Golofca, 71.), Aganovic (Damascan, 80.), M. Ștefănescu (Fülöp I., 84.), Tudorie (Luckassen, 72.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Voluntari: Popa – D. Ciobotariu, G. Tamaș, Armaș, Ricardinho Miranda (Olawale, 64.), Rata, Droppa, Helder Tavares (Fülöp L., 46.), Briceag (A. Vlad, 45.), Nemec, Marcelo Lopes (Merloi, 86.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában