Bajnokság

2022.04.13. 22:42

Váradi sikerek az erőemelő bajnokságon

Forrás: Crișul SK

J. A.

A múlt hétvégén a Prahova megyei Blejoiban rendezték meg az országos erőemelő bajnokságot. A Nagyváradi Crișul Sportklub hét sportolóval vett részt a megmérettetésen, akiket a többszörös bajnok Florin Ionuț Lupaș készített fel a versenyre. A nagyváradiak remekül szerepeltek a versenyen, ahol nem kevesebb, mint 24 dobogós helyezést értek el. A versenyzőként is induló Florin Ionuț Lupaș a +120 kg-os kategóriában négy első helyet szerzett, guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban sem akadt ellenfele a váradi bajnoknak, aki így az összetett versenyt is megnyerte.

Az ifjúsági I. korosztály -125 kg-os súlycsoportjában Vlădica Răzvan Eduard mesteréhez hasonlóan szintén négy aranyérmet szerzett, de a fiatal sportoló a felnőttek mezőnyében sem vallott szégyent, ahol fekvenyomásban bronzérmet ért a teljesítménye.

A Crișul a nők mezőnyében is képviseltette magát, a klub friss igazolása, Zamfirescu Alexandra az ifjúsági női korosztály -47 kg-os súlycsoportjában is begyűjtötte az első helyet mind a négy versenyszámban, de Alexandra a felnőttek között sem talált legyőzőre, így nyolc első helyével a legeredményesebb váradi sportoló volt az országos bajnokságon. A váradi érmesek között volt még Sferle David Dumitru, Toma Georgiana Florentina és Florin Lupaș testvére, Lupaș Laura Ioana is. A verseny legjobb felnőtt versenyzőjének járó serleget és ezzel az abszolút bajnoki címet a Crișul Sportklub erőemelő szakosztályának sportolója és edzője, Florin Ionuț Lupaș nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában