Nemzeti Liga

2022.04.13. 22:37

Izgalmas végjáték után nagyváradi siker Temesváron

A váradiak pénteken 18 órától újra a temesváriakkal játszanak a Nemzeti Liga 29. fordulójában.

Jósa Attila

 

Ismét egy elmaradt mérkőzését pótolta kedden délután a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata. A 14. fordulóból elhalasztott Temesvári SCM elleni találkozó kiegyenlített párharcot ígért, a táblázat negyedik és ötödik helyén álló csapatok feszültek egymásnak a Constantin Jude csarnokban. Jól kezdte a mérkőzést a piros-kék alakulat és elősorban remek védekezésének köszönhetően félidőben tetemes, tizenkét pontos előnnyel vonulhatott pihenőre. A temesváriak az első negyedben 12, a másodikban pedig mindössze 11 pontot szereztek, ami egy élcsapattól elfogadhatatlan teljesítmény, de ez természetesen Cristian Achim keddi mérkőzésre kidolgozott taktikájának is dícsérete egyben.

A második félidő két temesvári triplával indult, ezzel ugyan megfeleződött a VSK U előnye, de egy időkérés után Achim rendezni tudta a sorokat, így az utolsó negyed előtt is kilenc pont volt a különbség a két csapat között (44–53). A váradi szurkolók az elmúlt hetekben megszokhatták, hogy nincs az a fór, amit csapatuk pillanatok alatt ne tudna „elszórni”, ez a temesvári mérkőzésen sem történt másként, egy perccel a vége előtt három pontra zárkózott fel a SCM (60–63). A váradiak szerb légiósa, Nikola Markovic egy sarokból szerzett hárompontossal gyorsan lehűtötte a kedélyeket, a hat pontos hátrányból már nem volt visszaút a hazaiak számára. Szezonbeli tizenkilencedik győzelme után a váradiaknak nem sok ideje marad az ünneplésre, hiszen pénteken 18 órától újra a temesváriakkal játszanak a Nemzeti Liga 29. fordulójában, ezúttal az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A VSK U legeredményesebb játékosa ezúttal Alexandre Gavrilovic volt tizennégy pontjával, Nikola Markovic tizenhárom pontot, míg Garlon Green tíz pontot és tíz lepattanót tett hozzá a sikerhez.

 

Gyorsan fogynak jegyek

 

Még kaphatóak jegyek az április 20-án megrendezésre kerülő All Star-gálára, mely egyben az új nagyváradi sportcsarnok avatója is lesz. Aki nem szeretne lemaradni az eseményről, annak érdemes sietnie, az 5300 férőhelyes létesítmény lelátóira a jegyek hetven százalékát már elkapkodták pár nap alatt az érdeklődők. Belépőt az Eventbook.ro oldalon és személyesen a Nagyváradi VSK székhelyén lehet vásárolni, ami a Teleki (Primăriei) utca 3. szám alatt található (7-es iroda).

 

Temesvári SCM – Nagyváradi VSK U 62–67 (12–17, 11–18, 21–18, 18–14)

Temesvár: Strong 12, Lilov 3, A. Mirkovic 9, Olah 18, Schipor 10, E. Petrescu, Komatina 10, Mocrițchi. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

VSK U: K. Richard 10, T. Fometescu 3, Green 10, Gavrilovic 14, Ogden Jr. 8, Holt 5, Vl. Marinău 2, Nicolescu, Baciu 2, Markovic 13. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Laurențiu Grigoraș, Dragoș Nicolae és Narcis Dan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában