Megmérettetés

2022.04.07. 14:43

Hét Vár Erdély Kupán a Nomad Archers

BN-összeállítás

 

A Nomad Archers Sportklub két tagja, Tóth Imre és Ridi Feren, szombaton részt vettek a Hét Vár Erdély Kupa versenysorozat első fordulóján Magyarberéten (Beszterce-Naszód megyében), melyet a Rangers of the North csapata szervezett meg. A verseny során 24 célra kellett lőni célonként három nyíllal, kivéve az aranykarót (egy nyíl) és a gyorslövést (legfeljebb hat nyíl). Ridi Ferenc a felnőtt férfi hagyományos íj kategóriában a második helyen végzett.

 

Vasárnap ugyanitt 3D-s örömíjász versenyt szerveztek meg. A megmérettetés során 20 darab 3D-s vagy 2,5D-s állatfigura célokra kellett lőni célonként két nyíllal. A pontozás eltért a megszokottól, mivel tíz ponttal jutalmazták a „halálos zóna” meglövését, az állat megsebzése viszont -2 pontot ért. Ezen a versenyen Ridi Ferenc megnyerte a felnőtt férfi hagyományos íj kategóriát. Tóth Imre mindkét versenyen derekas helytállással bizonyította rátermettségét az íjászatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában