Labdarúgás

2022.04.18. 14:02

Emberhátrányban is győzni tudott a Félixfürdői Lotus

Forrás: facebook.com/caoradea

J. A.

Megyei rangadót rendeztek a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szombaton, a Bodola Gyula Stadionban a Nagyváradi CAO a Félixfürdői Lotus együttesét fogadta. A két csapat korábban már két alkalommal is összemérhette tudását az alapszakasz során, akkor a nagyváradiak egy győzelmet és egy döntetlent könyvelhettek el a megyei rivális ellen. Mindössze negyedórát kellett várni az első találatra, ekkor egy szöglet után Oros lövését még hárítani tudta Barabaș, de a kipattanót Florin Pop két lépésről a hálóba továbbította (0–1). A CAO gyorsan rendezte sorait és félidőig több nagy helyzetet is kialakított, de elsősorban Beke hatalmas védéseinek köszönhetően a Lotus meg tudta őrizni egygólos előnyét. Az ihletett formában védő hálóőr előbb Sergiu Jurj, majd Kovács Márk lövéseinél is a helyén volt. A félidő végén nem várt lehetőséghez jutottak a zöld-fehérek, Vlad Costea második sárga lapja után idő előtt mehetett zuhanyozni. A váradiak, bár végigtámadták a második játékrészt, nem tudtak élni az emberelőnnyel, támadásaikban nem volt sok elképzelés, a nagyszerűen összehangolt Lotus védelem könnyedén verte vissza a próbálkozásokat. A rendes játékidő hosszabbításában Mihai Ion járt a legközelebb az egyenlítéshez, de lövését Beke kitornázta a léc alól. Győzelme után a vendégcsapat egy pontra megközelítette a dobogó harmadik helyét elfoglaló Dési Someșul csapatát. A désiek hazai pályán gólnélküli döntetlent játszottak a Nagybányai Minaur ellen, így a CAO veresége ellenére is tetemes előnnyel őrzi osztályozós helyét.

Az alsóházi rájátszás első két fordulójában tizennyolcszor kapitulált a Nagyváradi Luceafărul védelme és félő volt, hogy a fiatal váradi csapat ezúttal sem kerüli el a megsemmisítő vereséget Szilágysomlyón. A Luceafărul végül „megúszta” három kapott góllal a kirándulást, a mérkőzésen elsősorban Mansour volt elemében, a Temesvári Poli egykori játékosa két góllal vette ki a részét a Sportul győzelméből.

 

Nagyváradi CAO – Félixfürdői Lotus 0-1 (0-1)

Gólszerző: Florin Pop (16.)

Kiállítva: Vlad Costea (44.)

CAO: Barabaș – C. Jurj, Petruș, D. Stan, Kovács M. (D. Marina 48.) – R. Ardelean, G. Cherman (Ad. Gheorghiță 78.) – R. Gunie, M. Ion, Fl. Chitaș – Sg. Jurj (Ad. Popa 56.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Lotus: Ed. Beke – Cr. Copil, Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene, M. Popa, P. Blăgea, V. Costea, Șt. Meșter, C. Sîrbu (S. Cucu 90.), Fl. Pop. Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

Vezette: Răzvan Lădar (Zilah) – Alexandru Turian (Zilah), Flavius Lazăr Seiche (Almásszentmihály).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában