Második forduló

2022.04.10. 18:03

A Minaur nyerte a sárdagasztást

A vereség ellenére a váradiak osztályozós helye továbbra is biztosnak látszik.

Jósa Attila

 

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának második fordulójában Nagybányára látogatott a Nagyváradi CAO. A szombat délutáni mérkőzést megelőzően hatalmas eső zúdult Nagybányára és környékére, ennek köszönhetően a Viorel Mateianu Stadion gyepszőnyege is teljesen alkalmatlan volt arra, hogy a két csapat színvonalas produkcióval rukkoljon elő. A pályán több helyen is hatalmas tócsákban állt a víz, a találkozó során ha a játéktér ezen részein próbáltak a csapatok támadásokat vezetni, az labdarúgásra nyomokban sem emlékeztető jelenetsorokat eredményezett.

A hazaiak jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, a 18. percben Ciocan egy nem túl jól helyezett lövéssel a vezetést is megszerezte az éllovas számára, a gólban „vastagon” benne volt Barabaș kapus is. (1–0). A 36. percben egyenlített a CAO: Călin Jurj szögletére Daniel Stan érkezett remek ütemben és hét méterről védhetetlenül fejelt a léc alá (1–1). A 61. percben Gondiu ívelt be a jobb oldalról, Stanciu nem túl erős, de jól helyezett fejese pedig a jobb alsó sarokban landolt (2–1). A 79. percben Barabaș hibázott ismét, egy laposan belőtt labdába csak beleérni tudott, a kapu előtti kavarodás végén Văsălie elé került a játékszer, aki tíz méterről lőtt a kapuba (3–1).

A vereség ellenére a váradiak osztályozós helye továbbra is biztosnak látszik, a tabella harmadik helyén álló désiek ugyanis 2–1-es vereséget szenvedtek Váradszentmártonban a Félixfürdői Lotus vendégeként. A hazaiak góljait Patrick Blăgea és Ștefan Meșter szerezték, míg a vendégek részéről Ștefan Visic volt eredményes.

Az alsóházi rájátszásban újabb hatalmas pofonba szaladt bele a Nagyváradi Luceafărul, a Szatmárnémeti VSK 10–1-re győzött a Váradszentmártonban rendezett találkozón. A hazaiak gólját a 18 éves Süveg Nándor szerezte.

 

Nagybányai Minaur – Nagyváradi CAO 3-1 (1-1)

Gólszerzők: S. Ciocan (18.), C. Stanciu (61.), A. Văsălie (79.), ill. D. Stan (36.)

Minaur: R. Băilă – D. Simion, G. Oiță, C. Jucan, R. Lazăr, M. Donca, R. Gneba, Sg. Ciocan (D. Matei 84.), C. Stanciu (R. Rus 84.), V. Chinde, Gh. Gondiu (A. Văsălie 73.). Vezetőedző: Ciprian Danciu

CAO: Ad. Barabaș – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, Kovács M. – R. Ardelean (D. Marina 75.), G. Cherman – R. Gunie, M. Ion, Fl. Chitaș (Ad. Popa 84.) – Sg. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș.

Vezette: Nechita Marius Chioran (Szászfenes) – Antal Csaba (Kisbács), Robert Mereș (Kolozsvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában