Kézilabda

2022.03.08. 09:44

Tisztes helytállás a katonacsapat ellen

Csak megszorongatni tudta első osztályú ellenfelét a Nagyváradi VSK kézilabdacsapata a Román Kupa csütörtök esti mérkőzésén.

Jósa Attila

Finoman fogalmazva sem a VSK számított a kupa első fordulójában rendezett mérkőzés esélyesének, hiszen ellenfele, a huszonnyolcszoros román bajnok (ezzel csúcstartó) Bukaresti Steaua jelenleg is a dobogón található az élvonalban. A fővárosi gárda nem vette félvállról a találkozót, igaz, színeikben végül több tartalék és fiatal játékos is pályára lépett az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár többnyire a vendégeknél volt az előny, a váradiak is derekasan küzdöttek és a félidő első tizenöt perce után a vezetést is átvették (9–8). A Steaua ekkor ritmust váltott, és egy kettős emberelőnyt könyörtelenül kihasználva kétgólos, 17–15-ös előnnyel mehetett szünetre. A George Tăutu által edzett váradi csapat a második félidőben is tartotta a lépést a fővárosiakkal, a fantasztikus formában játszó Szász Csongor a 40. percben kiegyenlítette az állást (22–22). Még mielőtt igazán elkezdhetett volna egy kisebb csodában reménykedni a lelkes hazai publikum, a Steaua lehűtötte a kedélyeket, és egy 8–2-es sorozattal eldöntötte a továbbjutás sorsát. A hatgólos hátrányból már csak faragni tudott a VSK, így végül 33–29 (17–15) eredményben vereséget szenvedett. A váradi csapat legeredményesebb játékosa Szász Csongor volt, aki kilencszer zörgette meg a vendégek hálóját.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua 29–33 (15–17). VSK: Ene, Duma, Turturică, Szász 9, Starchenko 4, Breban 4, Al. Farcaş 4, Mledenciu 3, Oarga 2, Radu 2, Huţanu, Bora, Szabó, Mlinarcsik, Băban. Vezetőedző: George Tăutu. Steaua: Ciobanu, Olaru, Mihalcea 7, Şandru 5, Milosevic 4, Burlacu 4, Constantina 4, Nemanja 3, Johannson 2, Şomlea 2, Pop 1, Irimia 1, Nicolae, Căpăţână, Ivancenco, Niculai. Vezetőedző: Ovidiu Mihăilă. Játékvezetők: Dan Pavel és Radu Pentea (mindketten Zilahról). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában