F1

2022.03.31. 22:21

Jövőre Las Vegasban is lesz Forma-1-es verseny

Forrás: formula1.com

ERDON-összeállítás

 

Már tavaly lehetett hallani arról szóló pletykákat, hogy a Liberty Media az amerikai térhódítás következő lépéseként szeretné elvinni Las Vegasba a királykategóriát. Az elmúlt hetekben erősödtek a találgatások arról, hogy közeleg a bejelentés, magyar idő szerint csütörtök hajnalban pedig meg is érkezett: 2023-ban Austin és Miami mellett a nevadai szórakoztatóváros lesz az otthona az F1 harmadik nagydíjának az Egyesült Államokban.

Az új utcai pálya 6,12 kilométeres lesz, 14 kanyarból fog állni, a leggyorsabb szakasza pedig Las Vegas leghíresebb utcáján, a Stripen halad végig. Ott az autók a szimulációk szerint a 342 km/órás sebességet is elérhetik majd. A pálya összesen három hosszú egyenest tartalmaz, több gyors kanyart és egy sikánból álló részt. A verseny 50 körös lesz. A szervezők megerősítették a korábbi hírt, miszerint a jövő évi versenyt 2023 novemberében tartják, a futam pedig szombatra esik, hogy a világ keleti része vasárnap reggel/délelőtt láthassa. 1985 óta ez lesz az első alkalom, hogy szombaton rendeznek Forma–1-es versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában