Nagyváradi CAO

2022.03.31. 20:05

Indul a felsőházi rájátszás a labdarúgó-bajnokság harmadosztályában

A négy csapatot felvonultató felsőházi rájátszás során a Nagyváradi CAO első ellenfele a Dési Someșul együttese lesz.

Forrás: A szerző felvétele

 

Jósa Attila

 

Az 1–1-es döntetlenre végződött Nagyváradi CAO – Félixfürdői Lotus megyei rangadóval lezárult a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alapszakasza múlt hétvégén. A két csapat ott lesz a 10. csoport felsőházi rájátszásában is, így további három alkalommal is megmérkőzhet majd egymással a pontvadászat tavaszi küzdelmei során. 

A harmadosztályban az élvonalban bevett gyakorlattal szemben az alapszakasz után nem felezik meg a csapatok pontszámát, így jelenleg a CAO a második helyen áll, három ponttal lemaradva az éllovas Nagybányai Minaur mögött, míg a negyedik helyezett Lotus hátránya 13 pont. Bár a nagybányai vesztes mérkőzés után Florin Farcaş vezetőedző elmondta, a CAO egyelőre nem áll készen a feljutásra, a zöld-fehérek jelenlegi, második helyezése a rájátszás végén legkevesebb további két mérkőzést eredményezne, hiszen a tíz csoport első és második helyezettje tíz párharcban játszhat majd oda-visszavágós mérkőzéseket a rájátszás döntőjében való szereplésért. Az már most biztosra vehető, hogy a 9. csoport győztese a Vajdahunyadi SK lesz, hiszen a Román Kupában is remekül helytálló hunyadiak előnye 15 pont a második helyezett Kudzsiri Metalurgistul előtt, így jelen állás szerint a nagyváradiak ellenük játszhatnának az elődöntőben. 

Ehhez természetesen a CAO-nak meg kell őriznie a második helyét a szombaton induló felsőházi rájátszásban, ahol a váradiak első ellenfele a harmadik helyen tanyázó Dési Someşul gárdája lesz. A mérkőzést a Bodola Gyula Stadionban rendezik, 17 órai kezdettel. Az alapszakasz során a két együttes november elején találkozott egymással Nagyváradon, akkor a CAO 2–0-ra győzött.

Nehéz mérkőzésre számíthat a Félixfürdői Lotus is, a váradszentmártoni alakulat az éllovas Nagybányai Minaur vendége lesz szombaton. A hazaiak egyértelműen a feljutást célozták meg ebben az idényben, de a Lotus több eredményével is jelezte, hogy a 10. csoport bármelyik csapatát meglephetik, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben lépnek pályára. Októberben a Lotus ebben a párosításban 3–1-re győzött Nagybányán. 

Az alsóház küzdelmei során az esélytelenek nyugalmával léphet pályára a Luceafărul Zilahon. A két csapat az alapszakasz utolsó fordulójában is összecsapott múlt héten, akkor a zilahiak kiütéses, 7–2-es győzelmet arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában