Nemzeti Liga

2022.03.08. 09:50

Esélyt sem adtak a csíkiaknak

Jósa Attila

A legutóbbi fordulóban a Bukaresti Rapid pályáján elszenvedett vereség után a Nagyváradi VSK U a férfi kosárlabda Nemzeti Liga sereghajtója, a Csíkszeredai VSK ellen javíthatott hazai pályán az alapszakasz 22. fordulójában megrendezett mérkőzésen. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak uralták a péntek esti találkozót, a két csapat közötti tudáskülönbség egyértelmű volt, így Cristian Achim edző lehetőséget adhatott azon a játékosainak is, akik általában kevesebbet játszanak. Az alaposan felforgatott csapat ennek ellenére magabiztosan nyerte mind a négy játékrészt és végül harminchat pontos győzelmet aratott. A legeredményesebb váradi játékos ezúttal tizenkilenc pontjával a litván Bickauskis volt, aki négy hárompontost is szerzett a találkozó során, emellett kiosztott hat gólpasszt is. A bennmaradást illetően nem lesz könnyű dolga a csíkiak vezetőedzőjének, Lászlófy Botondnak, bár csapata ügyes játékosokból áll, ez könnyen lehet, hogy idén kevésnek bizonyul az elsőosztályú tagság megőrzéséhez.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Csíkszeredai VSK 87–51 (29–12, 19–14, 22–16, 17–9) VSK U: Holt 12, Bickauskis 19, T. Fometescu 8, Green 6, Gavrilovic 9, K. Richard 4, Vl. Marinău, Vescan 2, Nicolescu 10, Baciu 8, Ogden Jr. 2, N. Markovic 7. Vezetőedző: Cristian Achim. Csíkszeredai VSK: Ortega 2, Bogdanovic 13, Ciucă 14, Vujadinovic 9, Djurovic 9, Kelemen, Sumbry 8, Cioacătă, S. Ionescu 3, Zerkula. Vezetőedző: Lászlófy Botond. Játékvezetők: Amalia Marchiş, Cristian Trofim és Tudor Crişan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában