Szép eredmények

2022.03.29. 16:52

Dobogóra álltak a váradi sportolók a bákói országos úszóbajnokságon

Bakó Anasztázia a bákói verseny legjobb teljesítményéért járó különdíjat is megkapta a FINA pontszámítása alapján és kvalifikálta magát a júliusban Otopeniben megrendezendő junior Európa-bajnokságra.

Fotó: User1

Jósa Attila

 

Bákóban rendezték meg múlt hétvégén az országos úszóbajnokság döntőjét felnőtt, ifjúsági és serdülő korosztályban. A nagyváradi küldöttség legjobbja Bakó Anasztázia (edzője Cristina Madău) volt, aki az ifjúságiak mezőnyében országos bajnok lett 50 méteres gyorsúszásban. Bár nem volt százszázalékos fizikai állapotban, Bakó halmozta az érmeket Bákóban, ráadásul a felnőttek között is versenybe szállt, 50 és 100 méter gyorson egyaránt a második helyen ért célba, így ezüstérmet szerzett a fiatal tehetség.

Bakó második lett az ifjúságiak 50 méteres pillangó és 100 méteres gyors versenyszámában is, emellett a bákói verseny legjobb teljesítményéért járó különdíjat is megkapta a FINA pontszámítása alapján, amit az 50 méteres gyorsúszásban elért 26:31 másodperces időerdeményével érdemelt ki, amivel egyúttal kvalifikálta magát a júliusban Otopeniben megrendezendő junior Európa-bajnokságra is.

A Nagyváradi Crișul egy másik fiatal úszója, Luca Cionca is remek eredményeket ért el Bákóban, 100 méter pillangón a harmadik, 50 méter pillangón az ötödik, 100 méter háton pedig a negyedik helyen csapott a célba Remus Oros tanítványa. Iris Samuilă 100 méteres gyorsúszásban a negyedik, 50 méteres hátúszásban az ötödik, 200 méteres vegyesúszásban pedig a nyolcadik helyet szerezte meg a ifjúságiak versenyében, míg Takács Dominik 100 méter háton a nyolcadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában