Labdarúgás

2022.02.23. 10:22

Bemutatkozott az U17-es magyar válogatottban a diószegi tehetség

Spanyolországi edzőtáborozása során a magyar U17-es válogatott két mérkőzést játszott Svájc legjobbjaival. Az első meccsen 5–2-re győztek a magyarok, a találkozón a diószegi Göndör Alex először lépett pályára a válogatottban.

Jósa Attila

Novemberben adtunk hírt arról, hogy a nagyváradi Mario Simuţ bemutatkozott Olaszország ellen a magyar U19-es válogatottban, rövid időn belül pedig már a második Bihar megyei játékos is magára ölthette a magyar válogatott mezét. A diószegi származású Göndör Alex Svájc ellen debütált a magyar csapatban, Szélesi Zoltán szövetségi edző az U17-es válogatott spanyolországi edzőtáborozása kapcsán két mérkőzést kötött le a helvétek legjobbjaival. Az első találkozón 3–2-es félidő után 5–2-re győzött Magyarország, Göndör Alex az első félidőben kapott lehetőséget a bizonyításra. A második meccsen szintén a kezdőcsapatba jelölte a Szombathelyi Haladás ballábas játékosát Szélesi. A találkozón Svájc került két gólos előnybe az első félidőben, de a második félidőben egyenlítettek a magyar fiatalok. A 2–2-vel zárult találkozót végigjátszotta Göndör Alex.

Göndör, aki február elején töltötte be a 17. életévét, a Diószegi Phoenix csapatánál ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Diószegről a Nagyváradi Viitorul csapatához vezetett az útja, majd Magyarországra igazolása előtt a Nagyváradi Luceafărul csapatában szerepelt.

Tehetségére a romániai szakemberek is felfigyeltek, 2019-ben Moldova ellen bemutatkozhatott az U15-ös román válogatottban, ahol a későbbiekben is számítottak a játékára. Legutóbb tavaly márciusban szerepelt a „trikolórok” között, a Szerbia elleni idegenbeli U16-os válogatott mérkőzésen.

 

Az elitkörben szeretne játszani

„Az első meccsen kezdőként 45 percet töltöttem a pályán. Ez volt az első válogatott mérkőzésem, így picit izgultam is. Néha hibáztam, de szerintem bemutatkozásnak nem volt rossz. Ezek után nagyon örültem annak, hogy a második összecsapáson is a kezdőbe jelölt a szövetségi edző, aki végig a pályán is tartott. Úgy vélem, hogy ezúttal sokkal jobban is teljesítettem. Ez egy óriási előrelépés volt a pályafutásomban. Reménykedem abban, hogy bekerülök majd a március végén Hollandiában szereplő elitkörös csapatba. Előtte azonban márciusban lesz még Telkiben egy két-három napig tartó összetartás. Nagyon jó lenne, ha ott lehetnék, mivel a tervek szerint a védekezés után most már a támadást is gyakorolnánk” – nyilatkozta a szombathelyi Illés Akadémia internetes oldalának a fiatal labdarúgó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában