Labdarúgás

2022.01.19. 18:58

Szombathelyre igazolt a nagyváradi támadó

Másfél évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladással a 32 éves Liviu Antal – számolt be róla a Haladás honlapja.

Forrás: Facebook.com/SzombathelyiHaladas

Jósa Attila

 

A szilágysomlyói születésű, de a Nagyváradi Sportiskolánál nevelkedő Antal meglepetésre a téli bajnoki szünetben elhagyta az Aradi UTA együttesét. A veretes futtballkarrierrel rendelkező játékos nem sokáig maradt csapat nélkül, miután a hét elején másfél évre szóló szerződést írt alá a magyar másodosztályban szereplő Szombathelyi Haladással.

A középpályásként és csatárként egyaránt bevethető 32 éves labdarúgó a 2013/14-es román első osztályú bajnokságban gólkirályi címet szerzett a Vaslui színeiben, csakúgy mint 2017/18-ban a Zalgiris Vilnius alakulatában, a litván A Lygában. A román első osztályban 210 bajnokin 45 gól és 32 gólpassz a mérlege, a litván első osztályban 85 bajnokin 43 gól mellett kiosztott 15 gólpasszt is. Izraelben 30 bajnoki mérkőzésen öt gólt jegyzett és adott egy gólpasszt. Antal 2011-ben bajnoki címet szerzett a Galaci Oțelul csapatával (abban az évben a román válogatottban is bemutatkozhatott), 2020-ban pedig Litvániában is aranyérmet nyert a Zalgiris Vinius csapatával.

Új csapata, a Szombathelyi Haladás jelenleg a feljutásért küzd a magyar másodosztályban, ahol húsz fordulót követően 37 ponttal a negyedik helyen áll, négy ponttal lemaradva az élvonalbeli tagságot jelentő második pozíciót elfoglaló Vasas mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában