Tanfolyam

2022.01.20. 11:01

Sikeresen lezárult a Nagyváradi Crişul Sportklub mentorprogramja

A tavaly novemberben véget ért mentorprogram záróakkordjaként a résztvevők hétfőn, január 17-én kapták meg bizonyítványaikat.

Fotó: Nagyváradi Crişul Sportklub

BN-összeállítás

 

A Nagyváradi Crişul Sportklub vezetősége fontosnak tartotta, hogy a klub jelenlegi, illetve egykori sportolói és önkéntes edzői részt vehessenek szakmai képzésben, ezért a MARA Szakképző Központtal együttműködve ingyenes sportoktatói tanfolyamot szervezett. A mentorprogramban tizenkét egykori és jelenlegi klubtag vett részt, közöttük sportolók és edzők: Blaj Adrian, Buri-Brotea Trifan Remus, Ilisie Flavius-Nichita, Ilisie Horaţiu Bogdan, Luncan Iosif Darian, Marinescu Raul, Mehes Cristian, Roşu Marius, Soanea Bogdan Alexandru, Ţic Florin Marcel, Ţifrea Dragoş Ovidiu és Vidican Oana Elena. A tanfolyamra 2021. október 20. és november 6. között került sor, összesen 80 órán át tartott (ebből 20 óra elmélet és 60 óra gyakorlat), a végzősök pedig január 17-én, hétfőn vehették át bizonyítványukat. A tanfolyam fő előadója volt Muntean Mircea Valentin, akit Carmen Dinescu és Suciu Tiberiu segített. 

A sportoktatói minősítéssel rendelkező személyek a Sportminisztérium által elismert sportágakban, a teljesítménysport területén tevékenykednek, ilyen például az aikido, a hegymászás, a lovaglás, a labdarúgás, a tenisz, az úszás, a vívás, a röplabda, az asztalitenisz vagy a kerékpározás. A friss diplomások a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium, illetve a Tanügyminisztérium által elismert oklevelet kaptak, amelyhez a Bihar megyei prefektúrán keresztül kaphatnak hágai hitelesítést, amelyet több mint 60 országban ismernek el. A tanfolyamot követően a 12 végzős a következő területeken szerzett szakmai ismereteket: Személyi higiénia és általános erőnlét fenntartása; Munkahelyi egészség és biztonságvédelem, munkahelyi vészhelyzetekre vonatkozó ismeretek alkalmazása; Emberi anatómia – általános ismeretek; Saját tevékenység szervezése; Információkezelés; Edzési tevékenység előkészítése; Sportolók edzése; A sportolók teljesítményszintjének értékelése az edzési folyamat során és Sportágspecifikus edzés. 

„Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a mentorprogramot, amely az országban elsőként jön létre a Sportminisztérium szervezeti egységein belül, különösen ebben a járvány által megnehezített időszakban. A program sikerességére való tekintettel 2022-ben szeretnénk folytatni, hogy támogatást nyújtsunk tagjaink és egykori tagjaink sporttevékenységéhez, lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy sportolói tevékenységük befejezése után is valamilyen formában a sport területén építsenek karriert. Szeretnénk köszönetet mondani a Sportminisztériumnak, valamint a MARA-nak, hiszen igazán odaadó szakértőkkel támogattak minket, olyanokkal, akiknek valóban volt mit átadniuk a résztvevőknek” – fogalmazott Pető Dalma, a sportklub vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában