Kosárlabda

2022.01.30. 20:40

Nagyot küzdött, de végül pont nélkül maradt a VSK U

Hatalmasat javult a hétközi lisszaboni mérkőzéshez képest a Nagyváradi VSK U játéka, azonban egy utolsó pillanatokban szerzett szerencsés kosár megpecsételte a hazaiak sorsát.

Fotó: CSM Oradea/Facebook

Jósa Attila

Az utóbbi évek két legsikeresebb hazai kosárlabdacsapata csapott össze szombaton este a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban a Nemzeti Liga 17. fordulójában. Ellenkező előjelekkel várhatta a két együttes a rangadót, mint köztudott, a Nagyváradi VSK U megalázó, 37 pontos vereséget szenvedett a Benfica lisszaboni otthonában, míg a Kolozsvári U-BT szenzációszámba menő győzelmet aratott a spanyol sztárcsapat Unicaja Malaga vendégeként a Bajnokok ligájában, melyre kontinens szerte felkapták a fejüket a sportág szerelmesei.

A legnagyobb kérdés így az volt, mennyire sikerül „felrázza” csapatát Cristian Achim vezetőedző a szombat esti mérkőzésre. Az első két negyedben úgy tűnt, hogy nem sikerül elmozduljon a kissé hitehagyottnak tűnő együttes a holtpontról, szünetre 13 pontos előnnyel vonulhattak a magabiztos kolozsváriak.

Gyökeresen megváltozott a játék képe a harmadik negyed elejétől, a vendégek talán már elkönyvelték a sima győzelmüket és kissé könnyelműnek tűntek több szituációban is, a VSK U játékosai viszont nem adták fel folyamatosan faragták a hátrányukat. Kilenc másodperccel a találkozó vége előtt, négypontos vendégvezetésénél Kris Richard visszahozta a reményeket: sikeres hárompontosa közben szabálytalankodtak a honosított amerikai játékossal szemben, az ezért járó szabaddobást értékesítve kiegyenlítette az állást (79-79).

Egy támadásra maradt ideje a kolozsváriaknak, melynek végén az irányító Brown dobása célt tévesztett, de a lepattanóra egy szintén honosított amerikai, Patrick Neal Richard csapott le és pöccintette a kosárba a labdát két tizedmásodperccel a rendes játékidő letelte előtt (79-81). A játékvezetők a videóbíró segítségét is igénybe vették a helyzet kiértékelésére, végül azonban megadták a kosarat, így ha drámai körülmények között is, de ismét vereséget szenvedett a váradi alakulat.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT 79-81 (24-26, 13-24, 21-15, 21-16)

VSK U: Holt 11, Bickauskis 4, T. Fometescu 5, Green 14, Gavrilovic 8, K. Richard 14, Vescan, Nicolescu, Ogden Jr. 16, N. Markovic 7.

Vezetőedző: Cristian Achim.

Kolozsvári U-BT: Brown 11, Stipanovic 8, Bircevic 16, P. Richard 9, Colceag, Guzman Abreu 13, Watson 4, Kuti, Grasu 6, Morgan Hogue 2, Stewart 12.

Vezetőedző: Mihai Silvășan.

Játékvezetők: Ciprian Stoica, Alin Faur és Răzvan Opriș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában