Kézilabda

2022.01.10. 10:16

Megkezdték vasárnaptól a labdás edzéseket a nagyváradi kézilabdázók

A másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság C csoportja élén végzett Nagyváradi VSK jogot szerzett a Nemzeti Ligába jutásért kiírt nyolccsapatos osztályozón. A fiúk a múlt héten tértek haza a biharfüredi edzőtáborból, és vasárnaptól már az Antonio Alexe Sportarénában tréningeztek az előttük álló feladatokra.

Illusztráció

F. Á.
 

 

Nyolc másodosztályú felnőtt férfi kézilabdacsapat részvételével január 22-től rendezik meg a Nemzeti Ligába jutásért kiírt osztályozó találkozóit. A nyolc együttes tizennégy mérkőzést játszik majd, mindenki mindenkivel oda-visszavágós szisztéma szerint, ennek zárultával az első két helyezett egyenes ágon feljut az első osztályba, a harmadik és a negyedik helyen végző csapatok selejtezőkön döntik el a feljutást a Nemzeti Liga végén az utolsó két helyen záró együttes ellen (jelenleg ezt a két pozíciót a Kolozsvári Universitatea és az Alexandriai VSK foglalja el). Az osztályozón a váradiakon kívül a következő csapatok szerepelnek még: Resicabányai VSK (C csoport), Jászvásári Politehnica (a Botoşani helyett), Galaci Egyetem SK (A csoport), Medgidiai SK, Piteşti Egyetem SK (B csoport), Segesvári VSK, Székelyudvarhelyi VSK (D csoport). A rájátszás első fordulóját január 22-én rendezik meg, addig is – várhatóan még ezen a héten – elkészítik a teljes programot. Az már biztos, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő Botoşani Magnum nem tudja folytatni a küzdelmet, helyét az A csoport ötödik helyén zárt együttes, a Jászvásári Politehnica örökölte meg, az előtte végzett együttesek ugyanis Nemzeti ligás alakulatok második számú csapatai, ezért nem vehetnek részt a rájátszásban. Mint megtudtuk, a csapat vezetősége és a játékosok, annak ellenére, hogy olyan erős együttesekkel mérkőznek meg, mint a Segesvár, a Székelyudvarhely, a Medgidia, a Piteşti vagy a Galac, van remény arra, hogy az első négy hely egyikén végezzenek. Hasonló véleményen van a VSK vezetőedzője, George Tăutu is, aki azonban visszafogottabban nyilatkozott, mert ő inkább abban reménykedik, hogy elcsípik a harmadik vagy negyedik helyet, így részt vehetnek a pótselejtezőn. „A román másodosztály legjobb együtteseivel meccselünk, nem lesz sétagalopp, de ha idegenből sikerül néhány pontot szereznünk, és a hazai találkozóinkat megnyerjük, nagy esélyünk van a négy közé jutáshoz” – mondta a tréner. 

 

Barátságos találkozók 

 

A váradi együttes a múlt héten érkezett haza a biharfüredi edzőtáborból, a játékosok két pihenőnapot követően vasárnap már meg is kezdték a labdás edzéseket az Antonio Alexe Sportarénában. A héten két barátságos mérkőzést is tervbe vettek a technikai vezetők, és ha az időjárási viszonyok is megengedik, akkor a VSK Segesváron, illetve Temesváron is játszana egy-egy barátságos mérkőzést, hogy a vezetőedző felmérhesse, hol állnak tanítványai a felkészülésben.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában