Kosárlabda

2022.01.05. 19:48

Elmarad a Temesvár elleni meccs, a kosarasok a lengyelekre fókuszálnak

Beleegyeztek a temesváriak, és a Román Kosárlabda-szövetség is „áldását adta”, így elhalasztják a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapat e hétvégére tervezett bajnoki mérkőzését. Mint közismert, a váradi együttes tizennégy tagja a tavalyi év végén pozitív járványtesztet produkált, ezért mindenki karanténban volt kénytelen tölteni az ünnepeket, és csak mától veheti fel a munkát teljes létszámmal a VSK.

Forrás: FIBA

F. Á.

 

Teljes létszámmal készülhet mától a Nagyváradi VSK U felnőtt férfi kosárlabda-együttese a jövő szerdai, Lengyelországban megrendezendő Trefl Sopot elleni FIBA Európa-kupa mérkőzésre. A koronavírus-járványban megbetegedő tíz játékos, illetve a technikai stáb négy tagja mától elhagyhatta a karantént, és a fiúk már edzésbe is álltak.
Szombaton már bajnoki mérkőzésen kellett volna pályára lépniük Temesváron, de a váradiak kérésére az összecsapást egy későbbi időpontra halasztották. 

Ennek megfelelően változott a váradi kosárcsapat januári programja is, amely a következő: 
JANUÁR 12., SZERDA: Trefl Sopot–Nagyváradi VSK U (FIBA Európa-kupa, idegenben); 
JANUÁR 15., SZOMBAT: Nagyváradi VSK U–Voluntari CSO (Nemzeti Liga, itthon);
JANUÁR 19., SZERDA: Nagyváradi VSK U–Bukaresti Dinamo (Nemzeti Liga, itthon);
JANUÁR 22., SZOMBAT: Nagyváradi VSK U–Târgu Jiui VSK (Nemzeti Liga, itthon); 
JANUÁR 26., SZERDA: Benfica–Nagyváradi VSK U (FIBA Európa-kupa, idegenben); 
JANUÁR 29., SZOMBAT: Nagyváradi VSK U–Kolozsvári U BT (Nemzeti Liga, itthon).

A másik három csoportban két fordulót követően az orosz Parma-Parimatch (I csoport), az olasz Unahotels Reggio Emilia (J csoport) és a török Bahcesehir College (L csoport) áll az élen százszázalékos teljesítménnyel. 

A Román Kupa 2021/22-es kiírásában a nagyváradiakat búcsúztató Craiovai SCM U is ott lesz a legjobb négy (Final Four) között, miután a negyeddöntőben legyőzte a Temesvári SCM U csapatát. 

Szintén elődöntőzik a tavalyi bajnok Kolozsvári U BT, amely a Bukaresti Dinamo alakulatát búcsúztatta, illetve a Voluntari CSO, amely két nagyszerű játékot eredményező találkozón múlta felül a Szebeni CSU együttesét. A Final Four negyedik, egyben óriási meglepetéscsapata a Galaci VSK lesz, amely a Konstancai Neptun Athletic legyőzésével került be a legjobb négy közé. 

A döntő tornát – egy később kijelölendő helyszínen – február közepén rendezik meg, és a sorsolást is ekkor ejtik meg. Nemzeti Liga A Temesvár ellenivel immár harmadik találkozóját volt kénytelen elhalasztania a váradi együttesnek, amely ennek ellenére nem esett vissza a tabellán, hiszen továbbra is a harmadik helyen áll.

A legutóbbi fordulóban a Galac ismét meglepte a hazai kosarastársadalmat, miután hazai pályán 76–69 arányban legyőzte a Bukaresti Steauát. 

Szintén nagyot mérkőzött egymással a Bukaresti Dinamo és a Ploieşti Petrolul, végül két ponttal, 111–109 arányban a hazai csapat diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában