Sakk

2021.12.08. 13:00

Mérleget vont a Nagyváradi Sakk Klub

A másfél éves múltra visszatekintő Nagyváradi Sakk Klub mérleget vont az idén rendezett online versenyeket tekintve. A klub egyik alapítója, dr. Fleisz János beszélt a klub idei tevékenységéről.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Just Life

Sz. Á.

Mint azt dr. Fleisz Jánostól, a Nagyváradi Sakk Klub egyik alapító tagjától megtudtuk, idén tizenhat egyéni és egy csapat online sakkversenyt szerveztek, amelyeken összesen 415 sakkozó vett részt. Az egyéni versenyeken a legtöbb győzelmet – hármat – a nagyváradi Titus Badic szerezte, két győzelmet aratott Alexandru-Ovidiu Stanciu nagyváradi FIDE-mester, aki jelenleg a Szatmárnémeti ISK igazolt játékosa, továbbá Tudor Ursente (Nagyvárad-Bukaresti Tinerii Maestri Sportklub) és Bui Christopher (Fugyivásárhely – Aix-en-Provence). A hazai szinten legismertebb sakkozó, aki idén váradi tornát nyert, az Vlad Jianu bukaresti nagymester.

A nőknél Gertrud Florentina Dörner (Nagyszalontai Metalul SE), aki az összes versenyen, ahol elindult, az első helyen végzett. Idén részvételi csúcsok is születtek, így a Ioan Francisc Mile-emlékversenyen ötvennyolcan, majd a klubnak Bihar megyén kívüli versenyzők számára való megnyitása után a Dănuţ Vereş-emlékversenyen pedig hatvannyolcan vettek részt. E két verseny volt mindössze pénzdíjas, a többieken a győztesek oklevelekben részesültek.

A csapatversenyek terén a Nagyváradi Sakk Klub továbbra is veretlen: 2021-ben érte el a legfényesebb győzelmet, amikor barátságos mérkőzésen 37–9-re legyőzte az Aradi Vados Sakk Klubot, amely nem más, mint Románia idei országos bajnoka. Összegezve a 2020. május 11-i megalapítása óta eltelt bő másfél évet, a Nagyváradi Sakk Klub harminckét online sakkversenyt szervezett, huszonnyolc egyénit és négy csapatversenyt, melyeken öszszesen 721 sakkozó vett részt, a klubtagok száma pedig 214-re nőtt, így nemzetközi szinten is a közepes méretű csapatok közé zárkózott fel.

A versenyek főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró és a klub szuperadminisztrátora volt. Az egyetlen kivételt a nagyon fontos Dănuţ Vereş-emlékverseny képezte, amelyet Dan Raţ FIDE-mester, a klub adminisztrátora szervezett. A versenyek sikeres lebonyolításához döntően hozzájárult Dan Cezar Carţiş, a nagyváradi Electrofor vállalat igazgatója által biztosított pénzügyi támogatás. Fleisz János elárulta, hogy jövőre is havonta szerveznek majd versenyeket, ezen kívül új ingyenes belépéseket tesznek lehetővé az online sakk-klubba, amely előfeltétele a versenyeken való részvételnek, amelyet az alábbi weboldalon lehet kérni: .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában