Ünnepi alkalmak

2021.12.22. 16:28

Díjazták a helyi sportolókat Diószegen

Múlt héten szinte mindennap megtelt a diószegi kultúrház sportolókkal, civil szervezetek képviselőivel, helyi vállalkozókkal, önkéntesekkel, akik az utóbbi években a helyi közösség mindennapjaiban segédkeztek önzetlen munkával.

F. Á.

 

Első nap Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere három generáció sportolóit köszöntötte. Az ünnepség Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter köszöntésének felolvasásával kezdődött. A következőkben a polgármester díjazta a 43 évvel ezelőtti Recolta focicsapat ma jó erőben lévő tagjait, és sajnos már csak poszt mortem azokat a játékosokat, akik az égi pályákon játszanak. Ez volt az első igazi komoly diószegi sporteredmény, hiszen a csapat bejutott a hazai kupasorozat legjobb 16 csapata közé, ahol útját állta az akkori első ligában szereplő híres Konstancai Farul. Az ünnepség a mai „bajnokok” méltatásával folytatódott: ilyen sportoló Claudiu Micovschi Olaszországban futballozó játékos, illetve a magyarországi Illés Akadémián játszó Göndör Alex és a Csíkszeredai Akadémián focizó Kárándi Botond. Amint az elhangzott, Cristian Lobonţ edző fedezte fel a fentebb említett játékosokat Diószegen. Az ő munkásságát is díjazták, mint ahogy Adrian Ancát is, aki a Kolozsvári CFR-rel lett országos bajnok. Mazsorett-táncban Nagy Kitty ért el országos versenyeken szép eredményeket, Adrian Teodor Bodea kajak-kenuban országos második helyezett részesült elismerésben. A rendezvényen részt vettek a helyi gyerek focicsapatok Szűcs Tibor és Alex Jurcoi vezetésével, hiszen fontos, hogy lássák az ifjú generációk, hogy kitartó, szorgalmas munkával Diószegen is lehet szép eredményeket elérni. Törő Gyula bemutatta a helyi sakkélet kronológiáját, kiemelve két ifjú sakkozót, Tótfalusi Milánt és Florinel Cotutiut, akik nagyon jó eredményekkel zártak a megyében megrendezett versenyeken. Mados Attila polgármester reményét fejezte ki, hogy a jövőben ezeknél is sokkal jobb eredmények is születnek majd, ugyanakkor a következő években újabb sportlehetőséggel fog gazdagodni Bihardiószeg közössége, hiszen hamarosan elkezdődik egy tanuszoda építése a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában