Labdarúgás

2021.11.23. 13:40

A második félidő döntött a CAO javára

Bár a házigazda Nagyváradi Luceafărul alaposan „felszívta” magát a múlt szombat délutáni harmadosztályú labdarúgó-találkozóra, egy kiállítás megpecsételte a fiatal csapat sorsát, a szintén váradi CAO pedig sorozatban ötödik mérkőzését is megnyerte.

Football field conner

Fotó: std

Jósa Attila

Jobban indította a mérkőzést a CAO zöld-fehér csapata Váradszentmártonban, Hosu már az első percben nagy helyzetben lépett ki, de Cristea kapus remek érzékkel hárított. A lendületes kezdést megmagyarázhatatlan visszaesés követte, az első félidőben egy átlövést leszámítva egyik kapu sem forgott veszélyben, cserébe egy csapkodó, nézhetetlen mezőnyjáték dominált. A félidőben a vendégek trénere, Florin Farcaş a látottak alapján három játékosát is lecserélte.

Hosu a második félidőt is egy nagy helyzettel kezdte, de Cristea szögletre mentette a próbálkozást. Az 55. percben a korábban már „besárgult” Ştef rúgta fel ellenfelét, ezzel a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnybe került CAO perceken belül kihasználta a nem várt lehetőséget, a 62. percben Chitaş beadását Porumb még elvétette, de az így lett tökéletes Hosu számára, aki harmadszorra már nem hibázott (0–1). A Luceafărul semmilyen veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára, főleg hátrányban nem, a 72. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés sorsa: a csereként beállt Copilt buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Letan magabiztosan értékesítette (0–2). Sorozatban ötödik győzelmével a CAO mondható a forduló nyertesének, mivel az éllovas Nagybányai Minaur elszórakozta Zilahon a félidőig kiharcolt kétgólos előnyét, így a váradiak pontszámban utolérték a máramarosiakat.

A Félixfürdői Lotus jobb gólarányával előzte meg a forduló előtt nagyváradi riválisát, de a Minaurhoz hasonlóan nem tudta megőrizni első félidőben megszerzett előnyét Nagysomkúton, így az 1–1-es döntetlen után jelenleg a harmadik helyen tanyázik a Lotus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában