Lábtenisz

2021.09.14. 17:33

Országos bajnok a Szalontai Tengo

Két országos bajnoki címet is nyertek a Nagyszalontai Tengo Sportklub lábtenisz csapatai/játékosai a szeptember 10–12. között, Segesváron megrendezett megmérettetésen.

Fotó: Tengo Salonta

F. Á.

Ismét remekeltek a Nagyszalontai Tengo Sportklub lábtenisz-együttesei: a Segesváron múlt hétvégén (szeptember 10–12.) megrendezett országos bajnokságon a két aranyérem mellett ugyanannyi pódiumos helyezést is szereztek. Az idősebb Soreán László edzette szalontai nagyifjúsági csapat, David Suciu, Halász Dániel, Kádár Imre Péter, Szijjártó Ticián és Turzó Nándor összeállításban magabiztosan végzett az élen az Alexandria és a Lupény csapata előtt. Az ifjúsági torna legígéretesebb játékosának a nagyszalontai David Suciut választották a szervezők és a jelen lévő együttesek vezetői. A Tengo ifjúsági II. korcsoportú csapata, soraiban Kertmegi Dáviddal, Andrási Gergővel, Szatmári Leventével, Szőke Soreán Imrével és Andor Tiborral a harmadik helyen végzett.

Szalontai slatinaiak

A férfi felnőtt verseny során is a nagyszalontai lábteniszezők vitték a prímet, igaz, a Soreán Alex, ifj. Soreán László, Nagy Darius, kiegészülve a slatinai Sebastian Jecuval a segesvári tornán a Slatina alakulatának színeiben versenyeztek, és miután behozták ponthátrányukat, megnyerték az országos bajnokságot a Bukaresti UNEFS és a Lupényi Comexim előtt. A három szalontai és az egy slatinai fiú duplázni tudott az idei évadban, miután a bajnoki arany mellett, a júniusban Konstancán megrendezett Román Kupában is az élen végeztek. A szalontai felnőtt női csapat tagjai is kitettek magukért: az Andreea Neag, Mădălina Istrate, Alexandra Tamba, Andreea Jungean és Szathmári Beatrix alkotta Tengo a harmadik helyen végzett a Lupény és az Alexandria mögött.

Büszke az eredményekre

„Hosszú és fárasztó idényt tudunk magunk mögött, ugyanakkor egy nagyon sikereset. Örömmel tölt el, hogy az ifjúsági versenyzők országos bajnokságot nyertek, hiszen ez azt jelenti, hogy az utánpótlás-nevelés terén továbbra is az ország élvonalához tartozunk, de annak is örülök, hogy a lánycsapat nagyot fejlődött, bizonyítja ezt az általuk elhódított harmadik hely is. A Tengo felnőtt alakulatát erősítő, de idén a Slatina mezében aranyérmet szerző fiúk teljesítménye is lenyűgöző, bár jobban örültem volna annak, ha az ifjúsági mellé a felnőtt aranyérem is a Tengo gyűjteményébe kerül idén. Ettől függetlenül elégedettek lehetünk, hiszen tovább öregbítettük Nagyszalonta sportját, hírét vittük városunknak az egész országban” – nyilatkozta lapunknak idősebb Soreán László klubelnök, edző, támogató, egyszóval „csapatmindenes”.

Az idénynek ezzel még nem ért véget, hiszen a Tengo kilenc sportolója meghívást kapott a román válogatott különböző korosztályú csapataiba, amelyek az októberben Izvorani-ban megrendezendő lábtenisz-világbajnokságon vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában