Kosárlabda

2021.09.22. 12:23

Antonio Alexe büszke lenne…

A róla elnevezett nagyváradi sportarénában megrendezett Antonio Alexe férfi kosárlabda-emléktorna kilencedik kiírásán hetedik alkalommal diadalmaskodott a múlt hétvégén a rendező Nagyváradi VSK U.

Fotó: CSM Oradea/Facebook

F. Á.

Megnyerte az Antonio Alexe férfi kosárlabda-emléktornát a Nagyváradi VSK U együttese, amely hetedik alkalommal diadalmaskodott, így állítva emléket az igen fiatalon elhunyt – konstancai születésű, de Nagyváradon vált európai szinten is híressé – kosaras igen gazdag sportélet-pályája előtt.

Izgalmasan alakult a torna első napja, amikor a váradiak ellenfele a bolgár Rilski Sportist volt, amely nem adta meg egykönnyen magát, a vendéglátók ugyanis mindössze egy ponttal, 70–69 arányban tudtak nyerni. Cristian Achim a Bicskauskis, Holt, Fometescu, Green, Gavrilovics ötössel kezdte a bolgárok elleni meccset, de utóbbi játékoson kívül senkinek sem sikerült maradandót alkotni, így a bolgár alakulat szinte végig vezetett az első negyedben, igaz, a sorozatos cserék meghozták a várt eredményt, hiszen félidőben nyolc ponttal (38–30) már a hazaiak vezettek. Sőt, nem kis meglepetésre a váradiak a harmadik etapban már tizenöt pontnyi (47–32) távolságra is elhúztak, ám ez az előny a negyedik negyed megkezdése előtt nyolcra (56–48) csökkent. Az utolsó tíz percben aztán megremegtek a hazai játékosok lábai, az agresszíven védekező és pontosan dobó bolgár csapat játékosai az utolsó tíz másodpercre egy pontra megközelítették vendéglátóikat, és ha Brandon Brown az utolsó kísérletnél nem téveszti el a célt, a Rilski Sportist meg is nyerhette volna a találkozót.

Hazai részről Garlon Green 14 pontig, Bobe Nicolescu, Alex Gavrilovics és Nikola Markovics egyaránt 11 pontig jutott a meccsen.

Döntő a Piteşti ellen

A szombaton rendezett Piteşti Argeş–Nagyváradi VSK U összecsapás tétje a tornagyőzelem volt, amit a hazaiak nem szalasztottak el, miután öt ponttal, 67–62 arányban legyőzték – a tavalyi bajnokságban bronzérmet szerző – Nemzeti ligabeli csoporttársukat, és köszönhetően eme sikernek, hetedik alkalommal hódították el az emléktornáért járó első díjat.

A hazaiaktól Alex Gavrilovics (16), Cătălin Baciu (12) és Dovis Bicskauskis (10) volt a legeredményesebb játékos.

E héten péntektől már „élőben megy a játék” a váradiak számára, hiszen a 2021/22-es évad első hivatalos mérkőzését játsszák: a Román Kupa első fordulójában idegenben a Craiovai SCM U ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában