Labdarúgás

2021.08.17. 11:48

Szeptember közepén rajtolnak el a megyei focibajnokságok

Az augusztus 25-re tervezett bajnoki rajt elhalasztásáról döntött az elmúlt hét közepén a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) vezetősége. Az új kezdési időpont szeptember 11.

Fotó: AJF Bihor

F. Á.

A jelentkezési határidő még július végén lezárult, ám azóta több problémával is szembesülnie kellett a megyei labdarúgást igazgató szervezetnek. Az első gond a húszcsapatosra tervezett megyei első osztály megfogyatkozása volt, a vaskohsziklási, a váradszentmártoni és a berettyószéplaki gárda visszalépését követően. Mivel a megyei másodosztályban már nem akadt jelentkező, amely kitöltötte volna a megüresedett helyeket, a szövetség vezetői úgy döntöttek, 17 csapattal indítják útjára az új idényt. Az Északi csoportban nyolc, a Déli csoportban pedig kilenc együttes vág neki a bajnokságnak. Ami a megyei másodosztályt illeti, ott is marad a kétcsoportos rendszer, de a jelentkezési határidőt jövő hét végéig meghosszabbították. Információink szerint egyelőre nyolc-nyolc csapat részvétele tűnik biztosnak.

Ifjúság, utánpótlás

A gyermek- és ifjúsági bajnokságok esetében szintén meghosszabbították a jelentkezési határidőt, annak is köszönhetően, hogy az augusztus 13-án elfogadott új orvosi protokollum eltekint a kiskorú labdarúgók kötelező koronavírus-tesztelésétől, ennek köszönhetően pedig reális esély nyílik rá, hogy másfél év szünet után, végre az utánpótláscsapatok is bajnoki meccseket játszhassanak. Ami a felnőtteket illeti, továbbra is érvényben maradt, hogy a hivatalos meccseken pályára lépő labdarúgókat, a szakmai stáb tagjait, valamint a szervezésben érintett személyeket kötelező módon tesztelni kell, amennyiben nincsenek beoltva a koronavírus ellen. Csak azok mentesülnek a tesztelés alól, akik nemrég estek át a betegségen. Ez esetben, a gyógyult személyek fél évre kapnak mentességet, s csak abban az esetben tesztelik őket, amennyiben a betegség tüneteit produkálják. „A megyei első osztály pontos programjáról a napokban dönt majd az egyesület végrehajtó bizottsága, a cél az hogy megfelelő számú mérkőzést biztosítsunk a résztvevőknek. A tizenhét csapatos bajnokság elindítását a jelenlegi körülmények között nem lehetett kivitelezni, főleg ami az anyagi oldalát illeti, másrészt pedig a hétközi fordulókat a csapatok ellenezték. A felnőttek mellett az ifjúsági bajnokságok elindítása is kiemelt fontosságú számunkra. Az új orvosi protokollumnak köszönhetően esély kínálkozik a gyermekbajnokságok beindítására is, ezek küzdelme négy korosztályban (U19, U15, U13, U11) zajlik majd” – nyilatkozta lapunknak Boros Péter, az AJF főtitkára. A megyei első osztály Északi csoportjának tagjai: Érmihályfalvi Unirea, Borsi Viitorul, Székelyhídi Sasok, Diószegi SK, Fugyivásárhelyi SK, Élesdi Crişul, Mezőtelegdi Foresta, Cserpataki Slovan. A Déli csoport tagjai: Nagyszalontai Olimpia VSK, Nagyváradi Egyetemi FC, Nagyváradi AC II, Mácsapusztai Unirea, Alsókocsobai Izvorul, Keményfoki Victoria, Illyei Vointa, Biharszentandrási Crişul. A megyei első osztály 2021/22-es évadának első fordulóját a szeptember 11–12-i hétvégén rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában