Labdarúgás

2021.08.12. 17:21

Román Kupa: csak a CAO maradt állva

Egyedüli Bihar megyei csapatként a Nagyváradi CAO várhatja a Román Kupa harmadik fordulójának sorsolását.

Fotó: facebook.com/caoradea

Jósa Attila

Mezőtelegden, a helyi Foresta ellen lépett pályára szerdán a Nagyváradi CAO a Román Kupa második fordulójában. A hazai alakulat az idei küzdelemsorozat egyik meglepetéscsapata volt, több, náluk jóval esélyesebbnek számító csapatot búcsúztattak az eddigi fordulók során, többek között a harmadosztályú Nagyváradi Luceafărul is meghajolt a Foresta lelkes játéka előtt.

A zöld-fehérek nem szerettek volna városi riválisaik hibájába esni, nem becsülték le az alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelet és gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás kérdését. A gólgyártást Ardelean kezdte meg az 5. percben egy remek fejessel, a félidő hajrájában, a 36. percben pedig Chitaș lövése landolt a hosszú sarokban, két gólosra növelve a váradiak előnyét. A Szatmárnémeti VSK-tól érkező középpályás a második félidőben sem adta alább, első hivatalos mérkőzésén három gólig jutott a CAO színeiben, így oroszlánrészt vállalt az 5-0-ás végeredmény kialakulásában. A gólszerzők közé feliratkozott még a második félidőben csereként pályára lépő 19 éves Darius Marina is, így kiütéses győzelmével a Nagyváradi CAO igazolta a két csapat közötti osztálykülönbséget.

„Elhervadt” a Lotus

A tavalyi idényben még Váradszentmártoni CSC néven szereplő Félixfürdői Lotus hazai pályán fogadta az Arad megyei Kisjenői Crișul csapatát. A vendégek már a hetedik percben megszerezték a vezetés az egykoron a Nagyváradi Luceafărul csapatában is szereplő Nicu Modan révén, előnyüket pedig a mérkőzés végéig meg tudták tartani, ezzel meglepetésre a Crișul jutott a harmadik fordulóba.

JEGYZŐKÖNYV

Mezőtelegdi Foresta – Nagyváradi CAO 0-5 (0-2)

Gólszerzők: Raul Ardelean ’4, Florin Chitaș ’36, ’55, ’83, Darius Marina ’67

Foresta: G. Luca – Cr. Fitero, G. Karacsány, S. Ungur, V. Naghi (’61 Ciocan, ’72 A. Petrică), Cl. Copil, Em. Filip, E. Bala (’77 Ad. Popa), S. Ban, I. Ban (’46 B. Iova), T. Cheregi. Vezetőedző: Ovidiu Morna

CAO: Barabaș – Cr. Copil (’77 T. Abrudean), C. Letan, B. Mintaș, L. Ioviță (’70 Șt. Meșter), R. Ardelean, R. Gunie, A. Gheorghiță (’57 D. Cîrjan), Al. Lezeu (’57 D. Marina), Fl. Chitaș, Fl. Porumb (’70 Kovács M.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Vezette: Adina Popa – Alexandru Corb, Kopriva Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában