Labdarúgás

2021.08.11. 10:07

A tengerparton is dívik a xenofóbia

Egygólos vereséget szenvedett a Sepsi OSK a Konstancai Farul vendégeként, a mérkőzés azonban nem erről marad „emlékezetes”.

Jósa Attila

Nyáron valóra vált Gheorghe Hagi álma, a két konstancai klub, a Viitorul és a Farul egybeolvasztásával az új egyesület megörökölte utóbbi lelkes szurkolótáborát is. Hogy pontosan milyen táborról álmodozott a román labdarúgás élő legendája, azt nem tudhatjuk, mindenesetre a hétfő esti Konstancai Farul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mérkőzésen alaposan kiviselte magát a tengerparti publikum.

A találkozó során az egyébként a Steaua-szurkolókkal remek kapcsolatot ápoló konstancai ultrák részéről többször is felhangzott a „ki a magyarokkal az országból!” rigmus, és bár a galaci Adrian Cojocaru játékvezetőnek lehetősége lett volna a mérkőzés megállítására, ezt nem tette meg, ahogy a rendező klub sem figyelmeztette a szurkolóit a hangosbemondón keresztül az idegengyűlölő skandálások beszüntetésére.

„A mérkőzés során xenofób rigmusokat skandáltak. A labdáért mentem és tíz hazai drukker hátulról köpdösni kezdett. Felfoghatatlan, hogy 2021- ben ez még megtörténhet. A Román Labdarúgó-szövetségnek vagy a Hivatásos Labdarúgóligának ki kell vizsgálnia ezt az esetet! Mi is a román bajnokságban játszunk, európai kupában szerepeltünk. Számomra érthetetlen ez a viselkedés. Ha valakit zavarunk, akkor jelezze, hogy álljunk félre!” – nyilatkozta a mérkőzés után feldúltan a sepsiszentgyörgyiek kapusa, Niczuly Roland.

A Sepsi OSK edzője, Leo Grozavu is megszólalt a mérkőzés kapcsán: „A lelátókon nagyon csúnya dolgok történnek, sok az utálat, de ez van, Romániában élünk. A mérkőzésre visszatérve, nem a játékvezetők miatt kaptunk ki, jobbak voltunk a Farulnál, de nem rúgtuk be a helyzeteket. Összefoglalva, ez a meccs nem a fociról szólt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában