Póló

2021.08.11. 10:14

A lokálpatriotizmusra alapoz idén a Nagyváradi VSK

A VSK keretében jelenleg csak két olyan játékos található, aki nem nagyváradi születésű, illetve nem a klub utánpótlásában nevelkedett.

Fotó: facebook.com/CSMOradeaPolo

Jósa Attila

Megkezdte a felkészülést az új idényre a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata is. Dorin Costrăş vezetőedző és segítője, Ciprian Cîmpianu mellett a klub részéről jelen volt az első találkozón Șerban Sere, a klub elnöke is. Sere elmondta, hogy az erőnléti edzésekhez a pólócsapat is igénybe veheti az Antonio Alexe sportcsarnok jól felszerelt konditermét, a medencés edzésekhez pedig a Ioan Alexandrescu Sportuszoda mögött található szabadtéri létesítményt használhatja a keret.

Costrăş mester egy rövid magaslati edzőtáborozást is beiktatott a menetrendbe, ezt követően a csapat visszatér majd Nagyváradra, és a megszokott környezetben készül majd a hazai és nemzetközi megmérettetésekre. „Kiegyensúlyozott szereplésben reménykedünk, sem technikai, sem taktikai téren nem szeretnénk lemaradni a fővárosi Steaua és Dinamo csapataitól. A felkészülés remélhetőleg zökkenőmentesen alakul a továbbiakban, a tavalyi szezonban ebből a szempontból is rengeteg kellemetlenséget okozott nekünk a koronavírus-járvány. Fontos játékosok távoztak, a friss olimpiai bajnok Gojko Pijetlovic mellett Vlad Georgescu, Seyia Adachi, Albert Vătrai és Dragoljub Rogac is elhagyta a VSK-t, őket nehéz lesz pótolni, de bízom a fiatal játékosaim lokálpatriotizmusában” – nyilatkozta Costrăş.

Az érkezők névsora is tekintélyes, a Steauától „hazatérő” Szabó István mellett Darian Luncan is Váradon folytatja, valamint két kapust is igazolt a VSK, Lazar Brakocevic és Șerban Abrudan személyében, így a teljes keretben jelenleg csak két olyan játékos található, aki nem nagyváradi születésű, illetve nem a klub utánpótlásában nevelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában