Liga III

2021.05.03. 10:54

A Luceafărul nyerte a nagyváradi rangadót

Meglepetés született a harmadosztály zárófordulójában, a Nagyváradi CAO így lemaradt a dobogóról.

Fotó: A szerző felvétele

Jósa Attila

A megszokottól eltérő időpontban, péntek délután rendezték a román harmadosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját. A Bodola Gyula stadionban nagyváradi házirangadót játszottak, gyakorlatilag már komoly tét nélkül. Az előző fordulókban eldőlt, hogy a CAO már nem érhet oda az osztályzót jelentő első két hely egyikére, míg a Luceafărul utolsó helye szintén hetek óta „kőbe van vésve”. Mint az menet közben kiderült, ez nem jelent automatikus kiesést, a fiatal csapat osztályzókon még elkerülheti a negyedosztályba zuhanást, amire jó esélyük is lehet, ha ugyanolyan elszántan küzdenek, mint pénteken a városi rivális ellen. A korábbi tizenhét fordulóban a pályán nyeretlen piros-kékek nem ismertek elveszett labdát, lelkesedésből és győzni akarásból is jelesre vizsgáztak Ciprian Dianu tanítványai.

A házigazda CAO játékán már érződött némi „vakációs hangulat”, az alaposan felforgatott kezdőcsapatba több olyan fiatal játékos is bekerült, akik az idény során kevesebb lehetőséget kaptak, többek között a 16 éves kapus, Radu Bob, aki több alkalommal is remek védésekkel bizonyította a mérkőzés során, hogy lehet rá számítani. Összességében tizenkilenc, az ezredforduló után született játékos lépett pályára a két csapat színeiben a pénteki rangadón, ami mindenképpen reménykeltő a Bihar megyei labdarúgás jövőjét illetően.

A mérkőzés egyetlen gólját a 38. percben Stajic szerezte, a támadó középpályás egy lendületes támadás után hat méterről pofozta a hálóba Meșter beadását (0-1). A folytatásban Laza megduplázhatta volna a Luceafărul előnyét, de látványos mozdulattal a felső lécet találta el egy szöglet után. A CAO is eljutott helyzetekig, az egyenlítéshez a legközelebb a hosszabbítás perceiben járt a hazai csapat, de Kovács Márk közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Ciută. Az eredmény már nem változott, ezzel a CAO a negyedik helyen zárta a bajnokságot, a Luceafărul pedig készülhet az osztályzóra, melyet egy negyedosztályú csapat ellen vívhat május 16-án és 23-án.

Ötödik helyen

A harmadik Bihar megyei csapat, a Váradszentmártoni CSC győzelemmel zárta hazai pályán a bajnokságot, a Dési Someșul ellen 2-1-re győzött Cosmin Bodea csapata, ezzel az ötödik helyen végzett a tabellán, egy ponttal a CAO mögött. A szentmártoniak hármas emberelőnyben fejezték be a mérkőzést, a vendég désiek azonban nyolc mezőnyjátékossal is közel álltak az egyenlítéshez a találkozó végén.

JEGYZŐKÖNYV

CAO – LUCEAFĂRUL 0-1 (0-1)

CAO: R. Bob – Cr. Copil, L. Popa, C. Letan, A. Panti (’46 V. Dobrescu), R. Ardelean, G. Cherman (’46 M. Kovács), Al. Lezeu (’70 T. Cociș), Cl. Codoban (’80 A. Hosu), L. Ioviță, M. Hosu. Vezetőedző: Florin Farcaş

Luceafărul: Al. Ciută – R. Ștef (’63 D. Lăsconi), J. Bonyaa, D. Laza, Al. Gondor, Al. Jurcuț (’79 R. Tirla), E. Higyed (’79 R. Novak), D. Gheban, Șt. Meșter, F. Stajic (’85 T. Tamaș),Vinicius Leite (’85 Fl. Lungu). Vezetőedző: Ciprian Dianu

Vezette: Nicolae Dragoș Lunca (Kolozsvár) – Ștefan Bogdan Vasile (Nagyszeben), Marius Vasile Duță (Felek)

Gól.: F. Stajic ’38

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában