Final Four

2021.04.06. 11:39

Kosárlabda: München Tel-Aviv mellett döntött

Fotó: FIBA

Sz. Z.

Izrael második legnagyobb városában, a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Avivban rendezik meg az idei férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa négyes (Final Four) döntőjét, döntött a helyszínről a múlt hétvégén az európai főfórum (FIBA). Ez azt jelenti, hogy a házigazda az izraeli Ironi Ness Ziona csapata lesz, mellette a román bajnoki címet védő Nagyváradi VSK U, továbbá az orosz BC Parma és a lengyel Argen BM Slam Stal Ostrowegy csapata vetélkedik a döntőbe jutásért, illetve az aranyérem megszerzéséért. A zárószakaszban érdekelt négy együttes mindegyike benyújtotta pályázatát a rendezés jogáért, a – Münchenben székelő – FIBA vezetősége végül az izraeli rendezés mellett döntött, a találkozókat a Shlomo Group Hall Sportarénában rendezik meg április 23–25. között.

A négyes döntő (Final Four) műsora, elődöntők: ÁPRILIS 23., PÉNTEK, 1. ELŐDÖNTŐ: BC Parma–Ironi Ness Ziona; 2. ELŐDÖNTŐ: Nagyváradi VSK U–Argen BM Slam Stal Ostrow. ÁPRILIS 25., VASÁRNAP, BRONZMECCS: 1. elődöntő vesztese–2. elődöntő vesztese; DÖNTŐ: 1. elődöntő győztese–2. elődöntő győztese.

Címkék#fiba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában