Sport

2021.04.07. 17:36

Egy hely még kiadó a felsőházi rájátszásban

Hétfőn két mérkőzéssel zárult a román első osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulója. Bodzavásáron a „hazai” csapat, a Târgovişte-i Chindia annak tudatában léphetett pályára az FC Voluntari ellen, hogy győzelme esetén még marad matematikai esélye a felsőházi rájátszásba jutásra. Emil Săndoi együttese végül Marco Dulca góljával 1–0-ra győzött, így az utolsó fordulóban az FC Botoşani, Academica, Chindia hármasból ketten csatlakozhatnak a már biztosan play-off résztvevő FCSB, Kolozsvári CFR, Craiovai „U”, Sepsi OSK négyesfogathoz.

A Chindia teljesítménye és fejlődése mindenképpen megsüvegelendő, a hazai meccseit már a második idényben „albérletben” játszó csapat a tavalyi idényben csak a világjárvány miatt nem került vissza a másodosztályba. Az esti mérkőzésen a Kolozsvári CFR a Bukaresti Dinamót fogadta, a főszereplők meglepő módon nem a játékosok, hanem a játékvezető, Marcel Bîrsan lett, aki még az első félidőben kiállította a vendégek két játékosát, ezzel alaposan megkönnyítve a „vasutasok” dolgát. A CFR győztes találatára így is a 80. percig kellett várni, ekkor Omrani értékesítette Păun beadását. Győzelmével a Kolozsvár egy pontra zárkózott fel a listavezető FCSB mögé, de még reménykedhet akár az előzésben is, hiszen az alapszakasz utolsó fordulójában a négy, már rájátszásba jutott csapat éppen egymás ellen lép pályára: a FCSB Sepsiszentgyörgyre, míg a CFR Craiovára látogat majd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában