Foci

2021.03.29. 17:32

Szentmártoni segédlettel faragott a hátrányán a CAO

Jósa Attila

Szezonbeli hetedik győzelmét aratta szombaton a Nagyváradi CAO csapata a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A váradiak ellenfele ezúttal a Szilágysomlyói Sportul együttese volt, amely mindössze az első fél órában tudott méltó lenni. A 35. percben Lezeu átadása után Roşut buktatták a büntetőterületen belül a szilágyságiak, a megítélt tizenegyest Codoban lőtte a bal sarokba (1–0). Még az első félidőben megduplázta előnyét a CAO, ismét Codoban volt az egyik főszereplő, ezúttal szögletből „varázsolta” a labdát az érkező Hosu fejére (2–0). A gólban alaposan benne volt a vendégek kapusa is, Paul Cosma, akit még szünetben lecserélt George Zima vezetőedző, helyére a nagyváradiaktól télen átigazolt Debre István állt be. Az 51. percben Roşu szerzett labdát a jobb szélen, beadása már Hosut is nagy helyzetben találta öt méterrel a kaputól, a támadó azonban lövés helyett az érkező Codoban elé gurított, aki góllal fejezte be a végletekig kijátszott akciót (3–0). A kegyelemdöfést Dobrescu „vitte be” a 75. percben, a csatár pazarul csavart a hoszszú sarokba 18 méterről, kialakítva a 4–0-ás végeredményt.

A mérkőzés hajrájában két 17 éves labdarúgót is pályára küldött Florin Farcaş edző, így Tudor Cociş és Kovács Márk is győztes meccsen mutatkozhatott be a zöld-fehéreknél. Győzelmével a Nagyváradi CAO három pontra megközelítette a listavezető Zilahi SCM-t a táblázaton, miután a téli szünetre magabiztos előnnyel vonuló szilágyságiak hazai pályán, arányaiban mindenképpen meglepő, háromgólos vereséget szenvedtek a Váradszentmártoni CSC gárdájától. A gól nélküli első félidőt követően közvetlenül a szünet után vezetést szerzett a CSC, Ban révén. A gólt egy kiállítás követte, de a szentmártoniak az előző fordulóhoz hasonlóan most is remekül játszottak emberhátrányban, és ezúttal a bosszantó meccsvégi hibákat is sikerült kiküszöbölni, így Suciu és Sorian góljaival kiütéses, 3–0-ás győzelmet aratott a listavezető otthonában a CSC. A harmadik Bihar megyei csapat, a sereghajtó Nagyváradi Luceafărul ezúttal is pont nélkül maradt, a Vasile Miriuţa edzette Nagybányai Minaur ha nehezen is (1–0), de begyűjtötte a három pontot a váradszentmártoni sporttelepen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában