Másodosztály

2021.03.22. 14:00

Az „Álomcsapat” már túl nagy falat volt

Nem tudta megismételni a múlt heti produkcióját megyénk egyetlen női labdarúgócsapata.

Fotó: United Bihor/Facebook

Jósa Attila

A másodosztályú női-labdarúgóbajnokság második fordulójában az Élesdi United Bihor „hazai” pályán, Mezőtelegden fogadta a Bukaresti Dream Team együttesét. Mindkét csapat győzelemmel kezdte az idényt, a hazaiak pedig joggal reménykedhettek a jó folytatásban, főleg miután a 12. percben Barta Barbara szép egyéni megmozdulása után megszerezte a vezetést a United. A vendég bukarestiek hamar jelezték, hogy nem csak turistáskodni érkeztek a Partiumba, Venice Pintea góljaival öt perc alatt megfordították az állást, ráadásul sérülés miatt néhány percen belül két alapemberét is elveszítette az élesdi csapat. Fordulás után Dorina Ardelean balszerencsés öngólja után már kettővel vezettek a fővárosiak, hiába támadott nagy erőkkel a United, Kósa, Crăciun és Marta sem célzott pontosan, így 3-1 arányú vendégsiker született a telegdi pályán.

A United Bihor a következő összeállításban játszott: Popa Adelina – Farcaș Adriana, Tyioran Elisabeta, Chișe Carla, Crăciun Kinga – Pantea Alexandra, Nasie Daiana (’26 Gheban Bianca), Ardelean Dorina, Tocai Alina – Barta Barbara (’29 Marta Gianina – ’65Moza Andreea), Kósa Tünde Alexandra.

Válogatott meghívó

Hosszú idő után ismét meghívót kapott a román válogatottba egy Bihar megyében szereplő női labdarúgó. A United Bihor fiatal reménysége, Carla Chișe a napokban értesült arról, hogy meghívták az U16-os válogatott március végi bufteai összetartására. A 15 éves Carla középhátvédet játszik, ezen a poszton szerepelt a United két eddigi tavaszi mérkőzésén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában