VSK

2021.02.01. 14:34

Nem ment olajozottan, mégis továbbjutott csoportjából a váradi kosárlabdacsapat

Egy győzelme és két veresége ellenére továbbjutott a FIBA Európa-kupa Isztambulban, múlt héten megrendezett D csoportjából a Nagyváradi VSK U. Köszönhetően először is a bolgár Balkan Botevgradnak, amely az utolsó fordulóban legyőzte a házigazda Besiktast, nem utolsósorban a Szolnoki Olajnak, amely megnyerte a portugál Sporting CP elleni találkozót, utat nyitva a váradiak előtt a nemzetközi folytatásra.

Forrás: Fiba.com

Fotó: Editor

F. Á.

Már azt óriási meglepetésnek könyvelhettük el, hogy a FIBA Európa-kupa isztambuli D csoportja második találkozóján a Nagyváradi VSK U vereséget szenvedett a bolgár Balkan Botevgradtól, de ekkor még élt a remény a továbbjutásra, ehhez csupán annyi kellett, hogy az utolsó fordulóban Watsonék legyőzzék a Szebent. Nos, ahogy az idei román bajnokságban sem sikerült, úgy a törökországi tornán is csődöt mondtak Cristian Achim játékosai, 78–70 arányú vereséget szenvedtek és a csoport utolsó helyezettjei lettek volna, ám annak köszönhetően, hogy az utolsó meccsen a Balkan legyőzte a Besiktast, a török csapatnak is négy pontja lett a váradi alakulathoz hasonlóan.

A kettejük közötti különbséget az egymás elleni eredmény határozta meg, és mint tudjuk, az első fordulóban a váradiak legyőzték a Besiktast, így ők végeztek a D jelű négyes harmadik helyén. És akkor itt jött be a képbe a Szolnoki Olaj, amely annak ellenére is hajtott utolsó csoportmecscsén, hogy tudta, a portugál Sporting CP legyőzésével sem juthat tovább. Ennek ellenére legyőzte azt 78–67 arányban, így annak sokkal rosszabb lett a kosáraránya, mint a váradiaknak. Volt ugyanis egy összevetés a csoportjukban harmadik helyen végzett együttesek között, amelyet a Nagyvárad nyert meg (két vereség, –11-es kosárarány), a holland Donar Groningen (0–2, –13), illetve a magyar Szolnoki Olajbányász (0–2, –27) előtt.

Rájátszás

Rendkívüli szerencséjének köszönhetően a váradiak az utolsó, tizenhatodik helyen kvalifikálták magukat az Európa-kupa főtáblájára, amely március 21-én veszi kezdetét. A nyolcaddöntő sorsolását február 3-án, szerdán ejtik meg és a nagyváradi alakulat a következő ellenfelek közül kaphat egyet: Arged BMSLAM Stal (Lengyelország), Szebeni CSU (Románia), BC Dnipro (Ukrajna), BC Parma (Oroszország), BC Prometey (Ukrajna), Ironi Ness Ziona (Izrael), Iraklis BC (Görögország), Fribourg Olympic (Svájc).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában