FIBA

2021.01.28. 12:52

A VSK megszerezte tizedik győzelmét az Európa-kupában!

Nem várt, de annál értékesebb győzelmet aratott kedden este Törökországban a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabda-együttese a FIBA Európa-kupában. A „szenvedő fél” a D csoport házigazdája, a Besiktas Isztambul volt, amely 91–83 arányban maradt alul.

Forrás: FIBA.com

Farkas Ádám

Még egy nappal a kosárlabda FIBA Európa-kupa találkozót követően is nehéz jelzőket találni a Nagyváradi VSK U játékosainak szereplésére: a jó az túlzottan szerény lenne, a kiváló ugyan már közelítene az igazsághoz, de talán a „fokozottan bravúros” lenne a legmegfelelőbb, bár ilyen szóösszetételt nem nagyon ismer még az amúgy is laza sportnyelv.

Az mindenesetre dicséretre méltó ahogyan öszszeszedték magukat a hazai pontvadászatban olykor bukdácsoló váradiak, védekezésben iskolajátékot mutattak be a fiúk, de támadásban is felülmúlták a házigazdákat. Nem túlzás azt állítani, hogy a váradi együttes az első két negyedben nyerte meg a találkozót, s bár még 2x10 perc hátravolt a meccsből, a fiúk arcáról lerítt, hogy ők ezen a napon nem hagyják el a pályát vesztesen. Leginkább a három amerikai idegenlégiós, Holt, Green és Broussard volt elemében, de nagyon hasznos tagja volt a csapatnak Zekovics és Nicolescu.

Nem parádézott ugyan, de Watson harciasságára is szükség volt a sikerhez, egyedül talán Valeika nyújtott tudása alatti játékot, igaz, ő hamar összeszedett három büntetőpontot, így a meccs hátralevő részében már nem volt olyan agilis a két palánk alatt, mint azt tőle már sokadszor megtapasztalhattunk. A hárompontosok terén is felülmúlták a váradiak az ellenfelüket: tizenháromszor volt érvényes körön kívüli dobásuk, mindeközben odaát csak hét török próbálkozás járt sikerrel!

A „hadvezérek”

De lássuk, kik vitték a vállukon a nagyváradi együttest a győzelem felé. A hatékonysági mutató alapján Dragan Zekovics volt a legjobb 26 ponttal, de a maga huszonkét pontjával az együttes legeredményesebb játékosa is volt, mindemellett ötpontos passzával is kiemelkedett a mezőnyből. Garlon Green töltötte a legtöbb időt (34:05) a pályán, ez idő alatt nyolcszor szerelt. Bobe Nicolescu ezúttal védekezésben és támadásban is jól játszott, míg Aaron Broussard és Stephen Holt egy plusz magabiztosságot kölcsönzött a csapattársaknak.

A D csoport másik keddi találkozóján a Szebeni CSU 88–75 (30–18, 23–23, 23–16, 12– 18) arányban legyőzte a bolgár Balkan Botevgradot, és az első fordulót követően vezeti a táblázatot a Nagyváradi VSK U, a Besiktas és a Balkan előtt. A törökországi torna ma a Balkan Botevgrad–Nagyváradi VSK U (14 óra; élőben a FIBA You-Tube csatornáján) és a Besiktas Isztambul–Szebeni CSU (17 óra) találkozókkal folytatódik.

A harmadik fordulóban, január 29-án, pénteken Nagyváradi VSK U–Szebeni CSU (14 óra; élőben a FIBA You-Tube csatornáján) és Balkan Botevgrad–Besiktas Isztambul (17 óra) mérkőzéseket rendeznek. NAGYVÁRADI VSK U–BESIKTAS ISZTAMBUL 91–83 (24–22, 27–18, 13–23, 24–20). Isztambul, Besiktas Akatlar Arena. Játékvezetők: Radomir Vojinovic (Montenegró), Josip Jurcevic (Horvátország), Zdravko Rutesic (Montenegró). FIBA-MEGFIGYELŐ: Dragutin Ilics (Szerbia). NAGYVÁRAD: Stephen Holt 10 (2x3 pontos), Aaron Broussard 15 (3), Giordan Watson 15 (3), Arturas Valeika 2, Pavle Rejlics 3, Garlon Green 14 (1), Bogdan Nicolescu 8 (1), Cătălin Baciu 2, Dragan Zekovics 22 (3). EDZŐ: Cristian Achim. BESIKTAS: Sehmus Hazer 11 (2), Mehmet Yagmur 9 (2), James Kumar Blackmon 9 (1), Furkan Haltali 8, Markell Davon Johnson 1, Sadik Emir Kabaca, Egehan Arna 10 (2), Joel Berry 8, Hakan Sayili 2, Alperen Sengun 25. EDZŐ: Ahmet Dursun Kandemir.

Címkék#VSK#fiba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában