Nemzetek Ligája

2020.11.18. 14:18

Szoboszlai kihagyja a törökök elleni mérkőzést

Szoboszlai Dominik kikerült a magyar labdarúgó-válogatott keretéből a ma esti, Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. A magyar szövetség közösségi oldala szerint a játékosnak vissza kellett térnie klubcsapatához, a Red Bull Salzburghoz, mivel az osztrák karanténszabályok szerint csak így léphet pályára a hét végi bajnoki mérkőzésen.

1228329959

Fotó: Anadolu Agency

Jósa Attila

Szoboszlai kiesésével tovább bővült a hiányzók névsora, a megszokott kezdőcsapatból: Gulácsi Péter, Willi Orbán és Sallai Roland már korábban elhagyta a válogatott edzőtáborát. A török együttes sem lesz teljes, hiszen az aksam.com. tr portál értesülései szerint Celik, Ünal és Soyuncu sérüléssel bajlódik, míg a Leicester City támadója, Ünder eltiltott.

A Nemzetek Ligájának utolsó, hatodik fordulójában a jelenleg második magyarok akkor kerülnek az élre, ha több pontot szereznek hazai pályán a törökök ellen, mint a listavezető oroszok Szerbiában. A Magyarország–Törökország mérkőzés szerda este 21.45-kor kezdődik, s az m4sport élőben közvetíti azt. Észak-Írországban Szintén 21.45 órától lép pályára a román felnőtt válogatott is, amely ha nyer Észak-Írországban könnyen vb-selejtezős helyre érhet, persze ehhez az is kell, hogy az európai főfórum (UEFA) odaítélje számára a Norvégia elleni találkozó három pontját. Mint emlékezetes, a norvég válogatott védője Omar Elabdellaoui pozitív koronavírus-tesztet produkált a vasárnap esti Nemzetek Ligája mérkőzés előtti kötelező teszten, ezt követően a helyi hatóságok nem engedélyezték, hogy a csapat elutazzon a román fővárosba. Az UEFA ezt követően törölte a mérkőzést, amelynek eredményét később fogja megállapítani.

Borítóképünkön: (fehérben) Szoboszlai Dominik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában