Elhalasztva

2020.11.04. 16:27

Másodszor is elmarad a mérkőzés

A Nagyváradi CAO után a Luceafărul is a zöld asztalnál zsebelheti be a három pontot a szatmáriak ellen, megszerezve ezzel első „győzelmét” a bajnokságban.

Jósa Attila

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) hivatalos internetes oldalán adott hírt arról, hogy a hetedik fordulóból elmaradt Nagyváradi Luceafărul–Szatmárnémeti VSK harmadosztályú labdarúgó-mérkőzés szerdai pótlását sem rendezik meg. Az október 23-a óta elkülönítésben lévő szatmári csapat tagjai számára csak pénteken jár le a karantén, így jelen állás szerint a szombati, Nagybányai Minaur elleni mérkőzésük megrendezése is kérdéses a szigorú tesztelési protokoll miatt.

A Luceafărul–VSK mérkőzést eredetileg október 24-én kellett volna megrendezzék, akkor a PCR tesztelések során több mint tíz koronavírusos fertőzöttet találtak a VSK keretében, így a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a teljes csapatot, edzői stábot és a klub alkalmazottait is karanténba „zárta” 14 napra. Emiatt a VSK nem tudta pótolni az egyszer már elhalasztott Nagyváradi CAO elleni mérkőzését, melyet így 3–0 arányban a váradiak „nyertek”, és mivel a nem túl rugalmas szabályzat szerint, a sűrű versenynaptár miatt, csak egy halasztás lehetséges, a Luceafărul is elkönyvelhet három pontot a táblázaton, 3–0-ás gólkülönbséggel. Ez egyben a Luceafărul első idénybeli „győzelmét” is jelenti, a váradiak azonban így is a tabella utolsó helyén maradnak, míg a koronavírus-fertőzések miatt leginkább sújtott Szatmárnémeti VSK meg sem állt a táblázat utolsó előtti helyéig.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában