Labdarúgás

2020.11.06. 10:12

Legyőzte az éllovast a Váradszentmárton

Ellentmondást nem tűrő támadójátékkal lepte meg az eddig veretlen Nagybányai Minaurt a szentmártoni csapat a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság korábbról elhalasztott mérkőzésének szerda délutáni pótlásán.

Forrás: bihon.ro

Jósa Attila

Bár a Román Kupában remekelt ebben az idényben a Váradszentmártoni CSC, a Lénárdfalva ellen aratott 4–3-as bravúrgyőzelem után a bajnokságban kissé megtorpant a kék-piros gárda, két egygólos vereség következett, rúgott gól nélkül. A szerdai ellenfél, a Minaur ezzel szemben szárnyalt eddig a harmadosztály labdarúgó-bajnokság küzdelmei során, hét forduló alatt mindössze négy pontot veszítve vezette is a tabellát a Zilahi SCM előtt. Ennek jegyében a vendégek már a második percben megszerezték a vezetést: egy szöglet után Vasile Pop talált közvetlen közelről a kapuba (0–1). Támadásba lendült a CSC, de komolyabb helyzete nem akadt a 27. percig, ekkor a vendégek kapusa, Fila Károly a bal oldalra próbált megjátszani egy hazaadást, azonban a labdára a szemfüles Dárdai csapott le, akinek 30 méteres ívelése az üresen maradt kapuban landolt (1–1). A nagy iramú mérkőzésen négy perc múlva ismét rezzent a vendégek hálója: Florin Pop centerezése után Suciut eltüntették középen a nagybányai védők, a bírónak ideje sem maradt mérlegelni az esetleges szabálytalanságot, mivel a labda a hosszú oldalon érkező Ban elé került, aki öt méterről a rövid sarokba helyezett (2–1). Szünet után egyszerre hármat is cserélt a vendégek edzője, viszont a nagyobb helyzetek továbbra is a váradszentmártoniak előtt adódtak, de hol a kapufa mentett, hol pedig az egyébként Bihar megyei, magyarremetei származású Fila hárított szenzációsan. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 67. percben Székely beadására Serediuc érkezett, és nyolc méterről laposan a hosszú sarokba gurított (2–2). A 75. percben Pintea kezezése után a vezetést is megszerezhették volna a vendégek, de a megítélt büntetőt Donca a jobb kapufa mellé lőtte. Nem sokkal később a CSC is tizenegyeshez jutott: Suciut Cristian Paul csak szabálytalanul tudta szerelni utolsó emberként, így a büntető mellett emberelőnyben is folytathatta a mérkőzést a hazai csapat. Sorian magabiztosan értékesítette a tizenegyest (3–2), a ráadásban Suciu a kitámadó nagybányaiakat faképnél hagyva gyönyörűen emelte át Filán a labdát, ezzel kialakítva a 4–2-es végeredményt. Győzelmével a Váradszentmárton jelenleg ötödik helyen áll a táblázaton, a Minaur viszont a hosszabbításban kapott gól miatt elveszítette az első helyét, melyet a Zilahi SCM vett át jobb gólkülönbsége miatt.

Jegyzőkönyv

Váradszentmártoni CSC–Nagybányai Minaur 4–2 (2–1)

Gólszerzők: Dárdai ’27, Ban ’31, Sorian ’85 11-esből, Suciu ’90/Vasile Pop ’2, Serediuc ’67

CSC: Barabaș – Dárdai, Al. Pintea, D. Lupșe, M. Arsene, Fl. Pop, Al. Sorian (’90 I. Cuc), Habakuk, I. Ban (’75 E. Tiponuț), Sfârlea (’56 Baciu), Suciu. Vezetőedző: Cosmin Bodea

Minaur: Fila – Prunescu, Tânc, Cristian, Székely – Ofrim (’46 M. Parnău), M. Donca, Giurgiu (’46 Măhălcean), V. Pop (’46 Berindea) – B. Minteuan, S. Serediuc (’85 I. Hațiegan). Vezetőedző: Dorin Toma

Vezette: Kovács Szabolcs (Nagykároly) – Marius Bălan (Kolozsvár), Antal Csaba (Kolozsvár)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában