VSK

2020.11.16. 18:10

Hatodik helyen végeztek a budapesti tornán a nagyváradi pólósok

„Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.” A sportélet egyik legnemesebb mondását Pierre de Coubertin bárónak tulajdonítják, a Nagyváradi VSK vízilabdázói pedig ennek szellemében vettek részt a budapesti LEN-bajnokok ligája selejtezőtornáján, hiszen, mint arról pénteki lapszámunkban is beszámoltunk, a váradi csapat mindössze nyolc játékossal vágott neki az utazásnak, sőt, pozitív koronavírus-tesztje miatt Dorin Costrăş vezetőedző sem tarthatott a csapattal.

Jósa Attila

A csütörtöki hírekkel ellentétben mégis csatlakozhatott az utolsó pillanatban a kerethez Gojko Petlovic kapus és további három játékos, a súlyos vereséget azonban így sem kerülhette el a váradi gárda. Az olasz Brescia ellen a megtizedelt csapat, amely október vége óta nem is edzhetett együtt, 18–1-es vereséget szenvedett csütörtök este, a váradiak egyetlen gólját Silvian Colodrovschi szerezte. A VSK pénteken a görög Vouliagmeni csapata ellen játszotta második mérkőzését, a találkozón már a kispadon foglalhatott helyet az időközben meggyógyult Dorin Costrăş is.

Ez meg is látszott tanítványai játékán: bár a védőjátékosok hiányát nem lehet „eltüntetni” egy Bajnokok Ligája szintű versenysorozatban, támadásban már sokkal jobban szerepelt a váradi csapat. Végeredményben 16–9-re nyert a Vouliagmeni, ami azt jelenti, hogy a Nagyváradi VSK a harmadik helyen zárja a csoportját, mivel a négyesben szintén helyet kapó török Enka Istanbul csapata nem utazott el a budapesti megmérettetésre, így a vizes sportágakat tömörítő európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint nem szerepelhet az Eurokupában, ahová a BL-főtáblára jutó két csapaton kívül az összes többi átkerült volna. A váradiak vasárnap az orosz Sintez Kazan csapatával játszottak helyosztó mérkőzést az ötödik hely megszerzéséért, az orosz csapat azonban 13–8 (4–3, 2–0, 1–1, 6–4) arányban erősebbnek bizonyult. A váradiak legeredményesebb játékosa Dragoljub Rogac volt, öt találattal.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában