Ép testben ép lélek

2020.10.07. 16:58

NAC-os kirándulás Nagyszalontára

A NAC Labdarúgó Egyesület az elmúlt esztendőben egy programsorozatot indított Ép testben ép lélek mottóval.

A programsorozat célja, hogy a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését is elősegítse az egyesület, nemcsak a mozgás örömével, hanem a gyermekek nemzeti hovatartozásának, magyarságtudatának megerősítésével is. Az elmúlt időszakban számos programot szerveztek ebben a sorozatban, legutóbb október első hétvégéjén, amikor is a NAC csapatában játszó gyermekek egy csoportja Nagyszalontára utazott. Délelőtt nagyszalontai gyermekekkel játszottak egy barátságos labdarúgó-mérkőzést, majd az ebéd elfogyasztása után a nevezetes Csonka-toronyban berendezett kiállítást nézték meg a nagyváradi gyermekek.

A kiállítás, a település híres szülöttének, Arany Jánosnak állít emléket. Nemcsak egykori dolgozószobáját nézhették meg a nemzet egyik leghíresebb költőjének, hanem a költő egykori híres kalapját, vagy egyéb használati tárgyait is. A torony negyedik emeletén interaktív kiállítás várta a gyermekeket, így játékos formában is megismerhették Arany János életét és munkásságát. A sok új élményt és ismeretet nyújtó program a szülők és a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre. Ezúton is köszönet érte.

Borítóképünkön a kiránduló csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában