Horgász Kupa

2020.09.04. 14:46

Csúcsdöntögető horgászverseny Diószegen

Augusztus utolsó vasárnapján szervezték meg Bihardiószeg Horgász Kupája nyolcadik kiírását a bihardiószegi Almás-tavon (Balta Ferma de Crap Diosig). A versenyre tizennyolc csapat nevezett be, negyvenhat „spori” fogott botot a kezébe, csapatonként négy szerelékkel reggel fél kilenctől délután hat óráig lehetett horgászni. Mint később kiderült, sorban dőltek meg a tavalyi rekordok, hiszen idén összesen 381,95 kg halat fogtak ki, míg a legsikeresebb csapat 63,12 kg halat vezetett a partra, ráadásul a legnagyobb halat is az idén fogták (az Oláh János, Makai Máté alkotta csapat), amely 8,95 kg-ot nyomott.

A győztes csapatok

A bihardiószegi horgászverseny díjazottjai, 1. HELYEZETT: Nyiri Sándor, Sebastian Costea, Gheorghe Tirla 63,12 kg. kifogott hallal; 2. HELYEZETT: Veres József, Mihai Bodor (50,02 kg); 3. HELYEZETT: Szilágyi Sándor, Oláh Béla, Oláh István (44,07 kg). Különdíjban részesültek a verseny legfiatalabb horgászai, így Gellért Máté, ifj. Florin Bortiş és Nagy Dávid.

A győztes csapatok serleget, érmet, oklevelet kaptak, valamint egy-egy üveg jóféle diószegi borral térhettek haza. A szervezők (Bihardiószeg Község Tanácsa, Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal) képviselői örömmel tapasztalták, hogy elérték céljukat, azaz mindenki jól érezte magát a versenyen, s maradandó élményekkel tértek haza a versenyzők. Mados Attila Ferencz, Bihardiószeg polgármestere megköszönte a szervezők és a mérlegelő bírák munkáját, s a horgászokat azzal az ígérettel engedte útjára, hogy a jövő évi versenyen újra találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában