FIBA

2020.08.19. 14:34

Újra egy csoportban a Szebennel

Kisorsolták tegnap délelőtt a férfi kosárlabda FIBA Európakupa csoportjait. A Nagyváradi VSK – két év után – ismét összekerült a Szebennel, de nem is tőle kell „félnie”, hiszen kapott két még nagyobb, erősebb ellenfelet.

Ellenfeleket kapott tegnap délben a Nagyváradi VSK U a férfi kosárlabda Európakupában: két év után ismét egy csoportba került a Szebeni CSU csapatával, viszont „megkapta” a lehető legerősebb ellenfeleket is a dán Bakken Bears és a török Besiktas Istanbul személyében. A sorozatban ötödik alkalommal induló váradiak továbbjutása abban az esetben lehetséges, ha minden ellenfelüket legyőzik hazai pályán, és egyet idegenben, tegyük fel a Szebent, a dánok, törökök pedig körbeverik egymást, így elérhetővé válna legalább a második, csoportból továbbjutást jelentő hely.

A VSK MŰSORA (várhatóan november végén, december elején kezdődik a sorozat), 1. FORDULÓ: itthon a Besiktasal; 2. FORDULÓ: a Bakken Bears otthonában; 3. FORDULÓ: itthon a Szeben ellen; 4. FORDULÓ: a Besiktas otthonában; 5. FORDULÓ: itthon a Bakken Bears ellen; 6. FORDULÓ: a Szebeni CSU otthonában.

Új játékost igazoltak

Ahogy azt tegnapi lapszámunkban is jeleztük, Crstian Achim vezetőedző külön kérésére a Városi Sportklub leigazolt még egy külföldi játékost Stephen Holt személyében. A kosaras a napokban érkezik meg Nagyváradra, hogy aláírja új szerződését, de a hazai törvényeknek megfelelően két hétig karanténban kell majd tartózkodnia. „Ideje van bőven”, hiszen a hazai bajnokság október végénél, november elejénél hamarabb nem kezdődik meg, ezért az amerikai játékosnak lesz elég ideje „beépülni” a csapatba, amely – mint már említettük – múlt szombaton a Bodola Gyula Stadionban megkezdte a felkészülést, hiszen három fronton próbál helytállni: a hazai Nemzeti Ligában és Román Kupában, illetve a FIBA Európakupában.

Először Romániában

Stephen Holt 1991. december 6-án született Portland Oregonban, és ez lesz az első alkalom, hogy a román bajnokságban szerepel. A huszonkilenc esztendős, 1.93 cm magas játékos egyaránt bevethető az 1-es (irányító) és a 2-es (hátvéd) poszton, de előszeretettel játszik a harmadik, azaz a bedobó poszton is. Amit a kosaras múltjáról tudni lehet az az, hogy tíz évvel ezelőtt végezte el a Jesuit Líceumot, majd ösztöndíjjal bejutott a Saint Mary’s egyetemre, ahol négy éven át 127 mérkőzést játszott az amerikai egyetemi bajnokságban, de szerepelt az NBA „előcsarnokának” számító NCAA bajnokságban is. Az egyetem végeztével amerikai, ausztráliai és számos európai bajnokságban szerepelt, így a Canton Chargeben (Amerika, G-League), a Melbourne Unitedben (Ausztrália), a MoraBanc Andorrában és a Tecnyconta Zaragozában (Spanyolország), a CEZ Nymburkban (Csehország), a Brisbane Bulletsben (Ausztrália), a Stal Ostrów Wielkopolskiban (Lengyelország), az Astanában (Kazahsztán), valamint a Koper Primorskában (Szlovénia). Holt támadásban és véd e k e z é s b e n egyaránt nagyon hasznos játékos, ezért is ragaszkodott Cristian Achim a leigazolásához. A kosaras nemrég nősült meg, a családjával érkezik Nagyváradra, és alig várja az új kihívást, azaz a VSK vezetősége által kitűzött célt: megnyerni a bajnokságot, a Román Kupát, és minél távolabb jutni a FIBA Európakupában.

Borítóképünkön: Stephen Holt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában