Haza tért

2020.07.16. 14:59

Lupuţ elárulta a szerződésbontás okait: a labdarúgóit akarta védeni

Cristian Lupuţ tavaly a teljes kerettel a déli városba költözött, ám most elege lett, és lapunknak elmondta, miért nem kívánja folyatni a Viitorulnál.

Farkas Á. Zoltán

Cristian Lupuţ nagyváradi edző végleg elhagyta a Viitorul Pandurii Târgu Jiu másodosztályú labdarúgócsapatot, s ennek okairól több országos és helyi lapnak, illetve internetes oldalnak beszélt: „a koronavírus-járvány miatt a focibajnokság befagyasztása okán esélyünk sem volt arra, hogy bekerüljünk a hatcsapatos rájátszásba, bár igen közel álltunk hozzá. Az erőltetett szünet miatti szabadság alkalmával megegyeztem a klub vezetésével, hogy a jövőben is tovább folytathatom a munkámat a Viitorulnál, ám ahogy teltek a napok, a hetek és a hónapok, úgy kezdett változni az edzői munkám körüli helyzet is – nyilatkozta Lupuţ. – Minden, ami gyönyörű, egy pillanat alatt széteshet” – vallja a 42 éves szakember, aki felfedte azokat a problémákat, amelyek a két fél közötti szerződésmeghosszabbítás meghiúsulásához vezettek.

Védte a játékosait

„Mindenekelőtt megváltozott az a megegyezés a klub és közöttem, hogy olyan játékosok szerződésének feltétel nélküli meghosszabbítását kértem, akik nagy segítséget nyújtottak volna a következő szezonban is az együttes másodosztályban maradására. Ez nem történt meg a mai napig sem, velem se nagyon tartották a kapcsolatot a klub vezetői, s úgy éreztem, hogy napról-napra nélkülözik a személyemet, a véleményemet a jövő csapatával kapcsolatban, ezért jobbnak láttam, ha beadom a felmondásomat, és hazatérek Nagyváradra – vallotta be Lupuţ. „Ennek ellenére szeretnék köszönetet mondani a támogató Sarcină úrnak és a Vladimirescu családnak mindenért. Nagyon szép három év volt (ez a nagyváradi időszakot is magába foglalja – szerk. megj.). Nem értem a pálfordulást, hiszen minden jól működött az együttesnél, a vezetőség mégis úgy döntött, hogy nem velem szeretné folytatni. Ez lehet néhány játékos befolyása is, de lehet csak a támogatói kör döntése. Személy szerint tényleg nagyon sajnálom a válást, hiszen jó munkát végeztünk a csapatnál, és most mint edző, és nem csak játékos tagja lehettem egy igazi futballcsaládnak” – nyilatkozta a váradi edző. Nyomozásaink szerint, a trénernek azért kellett mennie, mert a vezetőség több idősebb, de sok tapasztalattal rendelkező játékost (Cristian Oros, Vasile Pop. Francois Yabre, Alexandru Negrean) akart meneszteni, de ebbe Lupuţ nem egyezett bele, mondván, hogy akkor nem tud másodosztályban maradást biztosító csapatot kialakítani. A támogató túlzott fiatalítást akart, ezzel meg a szakember nem értett egyet, ezért inkább közös megegyezésű válás történt.

„Megköszönték a fiúk”

„Amikor kiderült a köztem és a Târgu Jiu együttese közötti válás, minden egyes játékos felhívott, és a sajnálatát fejezte ki, többségük azzal a reménnyel búcsúzott, hogy találkozunk még a focipályán, nemcsak ellenfélként, hanem egy csapatot alkotva is” – mondta a legvégén a tréner. Lupuţ helyét a kispadon a korábbi másodedző, Dorin Hîrsu és a kapusedző, Cosmin Frimu veszi át.

Borítóképünkön: Cristian Lupuţ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában