Sakk-nap

2020.07.21. 12:10

Az első bihari bullet online sakkverseny

A sakk nemzetközi világnapjához kötődve, múlt héten szombaton első alkalommal megszervezett online Bihari Sakk Napja keretében bonyolították le az első bihari bullet sakkversenyt, amelyet a nemrég létrehozott Nagyváradi Sakk Klub (alapítók: Fleisz János, Dan Cezar Carţiş, Dan Raţ) szervezett a www.chess.com szerveren.

Tizenöt sakkozó vett részt, akik svájci rendszerben hat fordulót játszottak mindössze 2 perc+1 másodperc játékidővel sakkozónként. Az izgalmas verseny végén Bihar megye első online bullet sakkbajnoka Dan Raţ FIDE-mester lett (Dan_chesstrainer, Nagyváradi Agora ESK) 4,5 ponttal.

A szoros élmezőny a továbbiakban a következőképpen alakult: 2. Titus Bădic (titus_oradea, Nagyvárad) ugyancsak 4,5 ponttal; 3. Csilcser László (Csilcser-Laci, Nagyváradi Crisul SK) 4. Christopher Bui (Bchris13, Fugyivásárhely, Echiquier du Roy René Aix-en-Provence) 5. Bogdan Darius Paul (pauldarius, Nagyváradi Agora ESK) egyenként 4 ponttal; 6. Iancu Paul (Iancupaul97, Nagyváradi Agora ESK) 3,5 ponttal stb. A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen: www.chess.com/tournament.

A verseny főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró volt. Bebizonyosodott, hogy van érdeklődés ez iránt a különösen gyors online játékforma iránt is, emiatt a következő időszakban is szerveznek majd bullet versenyeket. Új belépéseket az online sakk-klubba továbbra is a következő weboldalon lehet kérni: www.chess.com/club/sahclub-oradea.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában